Op het hoogtepunt naar Sinterklaas draait de speculaasproductie op volle toeren. In dit artikel enkele tips waarmee u uw voordeel kunt doen.
Exclusieve bonbons voor likeurliefhebbers, waarbij wordt uitgegaan van chocoladekogels. Daarin wordt een likeurstroop zonder kristalvorming aangebracht, vervolgens wordt de kogel voorzien van een chocolade pencil (4,5 cm lang), afgesloten met een kornetje chocolade en tot bijna het einde doorgehaald met pure chocolade.
De Goldshine is een robuuste vruchtenbonbon met een vleugje goudpoeder. Door na het doorhalen de bonbon sneller af te zetten, ontstaat een minder strakke onderkant. Die geeft de bonbon een wat stoerder, ambachtelijk uiterlijk.
In dit feestelijke gebakje dat ook als dessert kan dienen, komen de gevarieerde smaken extra tot uiting dankzij de verschillende texturen. Die zorgen voor een verrassend mondgevoel. Aangebracht in transparant-groene cub-cocktailglaasjes (60 cc/45 x 45 x 45 mm) komen de vullingen tot hun recht. De aangebrachte laagjes bestaan uit Chatreusepudding, wittewijnbavarois, advocaatroom, afgesloten met chocolademousse. De met cognac gevulde pipetjes maken het geheel af.
De advocaatrijstgebakjes zijn simpel te maken: breng bakvaste advocaat in rijstvulling aan in zacht-brosse zanddeegvormen. Afwerken met slagroom, chocoladeschaafsel en een groene chocoladedecoratie.
Frambozengebak is heerlijk fris gebak. Snel te maken. Want in plaats van frambozen kunnen ook aardbeien, bosbessen of ander type fruit worden gebruikt. De framboos onderscheidt zich door de zachte smaak. Het is een geweldig product voor het verwerken in of op het gebak.