Gastbeleving is een breed begrip dat vooral in de horeca wordt toegepast. Bakkerij-ondernemers die met (een deel van) hun bedrijf tegen de horeca aanschuren, kunnen er hun voordeel mee doen. Niet één-op-één te vertalen, maar vijf K's die dienen als handig houvast.
In de eerste helft van 2019 zijn in Nederland minder valse eurobiljetten uit de roulatie gehaald dan een jaar eerder. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB), die opmerkt dat ook wereldwijd een daling te zien was.
Bakker SoDelicious in het stadsdeel Wyck in Maastricht is uitgebreid met restaurant en traiteur. Voor de inrichting werkte SoDelicious samen met bouwmarkt Karwei.
Alle 29 vestigingen van de Broodzaak op NS-stations worden omgezet in het nieuwe concept Treck. Dat maakt eigenaar HMSHost bekend, dat de stationsformule vorig jaar overnam van de NS. Treck is het grootste eigen merk van HMSHost in Nederland.
De Rotterdamse sterrenchef François Geurds komt met een eigen bonbonlijn op de markt. FG Chocolate Factory is over een paar weken operatief. Dit meldt Misset Horeca.
Van de croissants op bed tot de nachtelijke snack; Deliveroo zet sinds half augustus 2017 de gehele dag het eten op tafel met de lancering van ontbijtbezorging. Voortaan fietsen de koeriers vanaf 8:30 uur 's ochtend door de hoofdstad om naast lunch en diner ook ontbijt af te leveren.
Thuisbezorgd.nl gaat extra investeren in elektrische vervoersmiddelen. Het streven is om binnen twee jaar minimaal de helft van alle maaltijden in Nederland 'groen' te bezorgen. Het gaat om tientallen miljoenen bezorgingen per jaar.
Jitse Groen, de oprichter van Thuisbezorgd.nl is de rijkste jonge miljonair (onder de 40) van Nederland. Groen bracht Thuisbezorgd vorig jaar naar de beurs en dat zorgde voor een vermogensstijging van ruim 700 procent. Groen is goed voor 460 miljoen euro.
In Amsterdam is eind maart 2017 de eerste nieuwe Dunkin' Donuts-vestiging van Nederland geopend. Voor moederbedrijf Dunkin Brands betekent dit een hernieuwde stap op de Nederlandse markt nadat in 2000 het laatste filiaal haar deuren sloot in ons land. Volgens de keten is er ruimte voor 160 verkooppunten.
In Den Haag opent in 2017 een nieuwe foodhal, Minglemush. De hal - voor retail en horeca - zoekt nog ondernemers. De hal komt vlakbij het Centraal Station van Den Haag.