Annemiek Jorritsma

Redacteur

Annemiek Jorritsma (1974) is sinds september 2021 toegetreden tot het redactieteam van VMT en Bakkerswereld. Na 13 jaar te hebben gewerkt als redacteur voor Logistiek.nl maakte zij de overstap naar de wereld van voedingsmiddelen. Een branche die haar niet vreemd is. In 1997 studeerde Annemiek af in de studierichting Agrologistiek aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Ze startte haar carrière in de voedingsmiddelen (Meneba, nu Dossche Mills) en de retail (Ahold) en dienstverlening (Vos Logistics) in verschillende transport- en projectfuncties.

Tussen 2008 en 2012 heeft ze journalistieke kennis opgedaan aan de Hogeschool Utrecht op het moment dat ze de carrièreswitch maakte naar het redacteursvak en ging werken voor Logistiek.nl. Eerst bij de uitgeverij Reed Business, gevolgd door Vakmedianet.

Annemiek is een ervaren content specialist met een brede blik en een onderzoekende instelling. Een verbinder met een passie voor kennisoverdracht.
Zij richt zich binnen VMT en Bakkerswereld vooral op voedselveiligheid en techniek.

BASF verkoopt bakkerij-enzymen divisie aan Lallemand

BASF verkoopt bakkerij-enzymen divisie aan Lallemand

Een dochteronderneming van Lallemand neemt bakkerij-enzymenlijn Nutrilife over van chemieconcern BASF. De enzymen voor bakkerijen passen niet meer in...

Consument grijpt steeds vaker naar brood van gisteren. Onverkocht brood van gisteren wordt bij Albert Heijn de volgende dag tot 11.00 uur met korting verkocht.

Inflatie zorgt voor meer verkoop restpartijen en producten tegen...

Als gevolg van de inflatie proberen Nederlanders zoveel mogelijk te besparen op de dagelijkse boodschappen. Het consumentenvertrouwen was volgens het...

Cees Bakker en Pieter van Reenen van de Food Innovation Academy roepen bedrijven op om samen met hen inspirerend, innovatie en creatief onderwijs te maken.

Food Innovation Academy roept bedrijven op hun kennis te delen met...

De Food Innovation Academy op het Albeda Horecacollege in Rotterdam werkt graag samen met bedrijven om studenten die het brood & banket vak leren te...

Op basis van de meest populair chocoladesmaak van Tony's, zoals Karamel Zeezout, gaat Ben & Jerry's ijs maken.

Ben & Jerry's gaat slaafvrije chocolade van Tony's Chocolonely...

Ben & Jerry's sluit zich aan bij de slaafvrije cacao keten van Tony's Chocolonely. Het ijsmerk helpt hierdoor mee met Tony's Chocolonely's missie om...

Minder appelschilletjes dankzij vernuftige sorteerder - verwerker bouwt volledig nieuwe productielijn na brand

Minder appelschilletjes dankzij vernuftige sorteerder - verwerker...

Na een felle brand, die de hele productie van VS Apple Industries in de as legde, krabbelde de appelverwerker weer op. De fabriek is volledig opnieuw...

Barry Callebaut hervat productie; te laat voor planning chocoladeletters

Barry Callebaut hervat productie; te laat voor planning...

De Belgische chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Belgische Wieze deels hervat nadat daar eind juni salmonella...

FAVV: oorsprong salmonellabesmetting Barry Callebaut ligt in lecithine uit Hongarije

FAVV: oorsprong salmonellabesmetting Barry Callebaut ligt in...

Een levering van de grondstof lecithine uit Hongarije ligt aan de basis van de salmonellabesmetting bij chocoladefabriek Barry Callebaut. Dat zegt...

Suiker, zout en vet - de NAPV vraagt om verdere stappen. Foto: Shutterstock

Aftrap Nationale Aanpak Productverbetering: zo pakt branche de...

Obesitas, een toenemend aantal sterfgevallen door ongezonde voeding, hoge zorgkosten. Het is de overheid er alles aangelegen om Nederlanders gezonder...

Louise Fresco (WUR) over verspilling: 'Brood weggooien van een dag oud, come on!'

Louise Fresco (WUR) over verspilling: 'Brood weggooien van een dag...

'Weet je welk product het meest wordt weggegooid? Brood. Omdat mensen niet meer bereid zijn brood van een dag oud te eten. Come on!' Louise Fresco,...

Ferrero-fabriek in Aarlen weer open: 10.000 onderdelen ontmanteld en gereinigd

Ferrero-fabriek in Aarlen weer open: 10.000 onderdelen ontmanteld en...

De Ferrero-fabriek in Aarlen mag zijn productie weer voorwaardelijk opstarten. Deze heropening volgt op een grondige schoonmaak en intensieve...