Plantaardige botercultuur: de toekomst van patisserie
Be Better My Friend produceert, in samenwerking met Royal Smilde, plantaardige boter voor bakkers. Dat is volgens Joost Lindeman, medeoprichter en...
Be Better My Friend produceert, in samenwerking met Royal Smilde, plantaardige boter voor bakkers. Dat is volgens Joost Lindeman, medeoprichter en...
Startup Be Better My Friend maakt plantaardige boter voor professionele banketbakkers. Voor de productie ervan werkt de startup samen met Royal...
Het ware verhaal over brood, daarvoor moet je bij de vakman zijn. Een goede bakker die de bereiding van brood vanaf de basis kent. Een kenner die de...
Vet op basis van insecten is een duurzaam en gezond alternatief voor boter. Als in gebak minder dan de helft van de boter vervangen wordt door...
Margarine van Gouda's Glorie is aanmerkelijk goedkoper dan de kuipjes van concurrent Blue Band, beweert Gouda's Glorie-fabrikant Vandemoortele.
Zo'n dertig bakkers en belangstellenden verzamelden zich dinsdagmiddag 8 oktober op melkveehouderij Het Lansingerland in Bergschenhoek voor de...
De Nederlandse boterprijs is gezakt naar het laagste niveau sinds augustus 2016. De ZuivelNL-notering levert deze week €7 in en staat nu op €345 per...
Arend Smilde heeft gisteren, dinsdag 28 augustus, de eerste paal geslagen van het nieuwe hoofdkantoor van Royal Smilde. Hij deed dit nadat even...
De prijzen van roomboter blijven stijgen. Met de huidige vaart die dat neemt, is het zaak strategisch te calculeren, ook op andere grondstoffen.
Het opnieuw samenstellen van producten, zogeheten productherformulering, is volgens de overheid een belangrijke stap naar een gezondere samenleving....
Hoe ver moet een bakker de stijgende inkoopkosten doorberekenen? En zijn er alternatieven? In een Bakery Sweets Session over marktontwikkelingen...
FrieslandCampina ziet zich net als andere voedingsmiddelenbedrijven genoodzaakt om de gestegen grondstofkosten van onder andere melk door te...
Zuivel. Een onderwerp dat ons Nederlanders na aan het hart ligt. En dat kan ook niet anders wanneer je in ogenschouw neemt dat er jaarlijks circa 14...
De mens neemt grosso modo zes fundamentele smaken waar: zoet, zuur, bitter, zout, umami en vet. Over smaak valt niet te twisten, maar het gebeurt...