
Plantaardige botercultuur: de toekomst van patisserie
Be Better My Friend produceert, in samenwerking met Royal Smilde, plantaardige boter voor bakkers. Dat is volgens Joost Lindeman, medeoprichter en...

Startup maakt plantaardige boter: 'Duurzaam banket wordt het nieuwe...
Startup Be Better My Friend maakt plantaardige boter voor professionele banketbakkers. Voor de productie ervan werkt de startup samen met Royal...

Brood, de basis - wat moet erin, wat kan erin?
Het ware verhaal over brood, daarvoor moet je bij de vakman zijn, een goede bakker die de bereiding van brood vanaf de basis kent. Een kenner die de...

Insecten duurzaam alternatief voor boter
Vet op basis van insecten is een duurzaam en gezond alternatief voor boter. Als in gebak minder dan de helft van de boter vervangen wordt door...

Vandemoortele: Gouda's Glorie goedkoper dan Blue Band
Margarine van Gouda's Glorie is aanmerkelijk goedkoper dan de kuipjes van concurrent Blue Band, beweert Gouda's Glorie-fabrikant Vandemoortele.

Zuivel centraal op najaarsbijeenkomst Genootschap
Zo'n dertig bakkers en belangstellenden verzamelden zich dinsdagmiddag 8 oktober op melkveehouderij Het Lansingerland in Bergschenhoek voor de...

Boterprijs op laagste niveau sinds 2016
De Nederlandse boterprijs is gezakt naar het laagste niveau sinds augustus 2016. De ZuivelNL-notering levert deze week €7 in en staat nu op €345 per...

Royal Smilde met nieuw hoofdkantoor klaar voor de toekomst
Arend Smilde heeft gisteren, dinsdag 28 augustus, de eerste paal geslagen van het nieuwe hoofdkantoor van Royal Smilde. Hij deed dit nadat even...

Hogere roomboterprijs doorberekenen?
De prijzen van roomboter blijven stijgen. Met de huidige vaart die dat neemt, is het zaak strategisch te calculeren, ook op andere grondstoffen.

Vandemoortele maakt producten gezonder, maar niet eindeloos: 'Een...
Het opnieuw samenstellen van producten, zogeheten productherformulering, is volgens de overheid een belangrijke stap naar een gezondere samenleving....

Verkoopprijs verhogen of op zoek naar alternatieven?
Hoe ver moet een bakker de stijgende inkoopkosten doorberekenen? En zijn er alternatieven? In een Bakery Sweets Session over marktontwikkelingen...

Ook FrieslandCampina ontkomt niet aan het doorberekenen van gestegen...
FrieslandCampina ziet zich net als andere voedingsmiddelenbedrijven genoodzaakt om de gestegen grondstofkosten van onder andere melk door te...

Smaak
Zuivel. Een onderwerp dat ons Nederlanders na aan het hart ligt. En dat kan ook niet anders wanneer je in ogenschouw neemt dat er jaarlijks circa 14...

Het zoete gevaar
De mens neemt grosso modo zes fundamentele smaken waar: zoet, zuur, bitter, zout, umami en vet. Over smaak valt niet te twisten, maar het gebeurt...