Serena van Breukelen (21) wint Skills Heroes en vertegenwoordigt ons land in Shanghai

Serena van Breukelen (21) wint Skills Heroes en vertegenwoordigt ons land in Shanghai

Serena van Breukelen (21) uit Hoogeveen was de beste patissier tijdens de landelijke vakwedstrijd 'Skills Heroes'. De studente en creatieve chocolatier van Chocoladebezorgd, wist de jury te betoveren met haar originele kunstwerkjes.

Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor het mbo. In zo’n vijftig verschillende wedstrijden, strijden mbo-talenten om de eerste plek binnen hun vakgebied. Skills Heroes bestaat uit drie onderdelen: een voorronde op school, gevolgd door een kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk de nationale finale.

Serena van Breukelen schreef zich in voor het vakgebied Patissier en wist de voorronde en kwalificatiewedstrijd te doorstaan. Tijdens het nationale kampioenschap op 31 maart en 1 april in de jaarbeurs in Utrecht, ging ze de strijd aan met zeven andere finalisten. De jury beoordeelde haar op diverse disciplines en op haar creativiteit. De creatieve patissier én chocolatier uit Hoogeveen won de eerste prijs en werd de beste patissier van alle mbo-scholen in Nederland.

Wereldkampioenschap in Shanghai

De wedstrijdopdrachten van Skills Heroes verschillen ieder jaar. Dit jaar bestond de opdracht voor de vakwedstrijd Patissier uit een gelegenheidstaart, een chocoladedisplay en een verrassingsopdracht, allemaal in het thema ‘China’.

Wat mij betreft is dit nog maar het begin”

Serena behaalde 88 van de in totaal 100 te behalen punten. Een behoorlijke prestatie én goed nieuws voor de enthousiaste patissier: bij meer dan 80 punten mag zij Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen in Shanghai. ‘Wat mij betreft is dit nog maar het begin’, aldus winnares Serena.

Leergierige chocolatier

Serena werkt inmiddels twee jaar als chocolatier bij chocoladewebshop Chocoladebezorgd in Hoogeveen. Deze webshop staat bekend om haar handgemaakte kleurrijke bonbons, waar winnares Serena medeverantwoordelijk voor is.

Ter verdieping en verbreding van haar vakkennis, startte de chocolatier eind 2021 met de opleiding Patissier aan het ROC van Twente. Tijdens de opleiding kreeg Serena de kans om mee te doen aan de vakwedstrijd van Skills Heroes in 2022.

Jan-Jaap Plaizier, eigenaar van Chocoladebezorgd en werkgever van de winnares, hielp Serena waar mogelijk. Zo kreeg de chocolatier alle tijd, ruimte en middelen om zich voor te breiden op de wedstrijd en bracht zij veel vrije tijd door in de chocoladefabriek in Hoogeveen.