Resultaten Partner of Choice-onderzoek bekend - wie voeren de lijst aan?

Resultaten Partner of Choice-onderzoek bekend - wie voeren de lijst aan?

Bakkerswereld presenteert vandaag de resultaten van het leveranciersoverzicht 'Partner of Choice'. Met welke leveranciers doen bakkers graag zaken? In 9 categorieën gaven bakkerij-ondernemers antwoord op deze vraag.

Doel van het onderzoek is om bakkers op weg te helpen bij het maken van de juiste keuzes in toeleveranciers. Daarvoor zijn 9 relevante werkgebieden geselecteerd waarover 538 professionals uit de bakkerij iets hebben gezegd.

Welke leveranciers staan per onderstaande categorie aan de top? En wie zijn de challengers ofwel, wie gaan de uitdaging aan om volgend jaar in de top te staan?

  1. Grondstoffen 
  2. Machines 
  3. Verpakkingen 
  4. Speciaalgrondstof
  5. Koeling 
  6. Bake/make-off 
  7. Ovens 
  8. Advies 
  9. Automatisering 

Klik hier voor de resultaten in het Partner of Choice-magazine

De foodtruck van De Bakkers Lamers, met de originele naam: Broodshow. Eigen foto

De reizende bakker: hoe pak je foodtruck-verkoop aan en wat levert het eigenlijk op?

De zomer staat synoniem voor festivals, markten en lekker eten. Foodtrucks zijn hierin een vaste waarde geworden. Ook bakkers trekken met foodtrucks de regio in. 'Rijk wordt je er niet van, maar het is vaak wel een goede manier om je bedrijf en producten in de kijker te spelen.' Bakkerswereld sprak enkele 'reizende' bakkers die ervaring hebben met foodtruck-verkoop.

Freek Hogenboom met zijn zoon Oscar in hun nieuwe Bakkersbistro. Foto's: Herbert Wiggerman

Freek Hogenboom zelf verrast door onverwacht groot succes horeca bij bakkerij

Dat het zo'n succes zou worden, had Freek Hogenboom ook niet verwacht. Sinds een paar maanden combineert hij zijn bakkerij met horeca. Op een nieuwe locatie in het Houtense winkelcentrum Castellum. 'Het is altijd mijn drijfveer geweest om gasten tevreden naar huis te laten keren.'

Van 26 tot en met 29 oktober vindt de tweejaarlijkse Südback plaats in Messe Stuttgart. Foto: Südback

Op de kalender: Burgemeestersontbijt, Bakkersvakwedstrijden, WorldSkills 2024

In dit overzicht vind je diverse activiteiten die in de agenda van 2024 kunnen. Het overzicht wordt geregeld bijgewerkt. Laatst toegevoegd: WorldSkills, Beko Najaarsdagen, Burgemeestersontbijt, Bakkersvakwedstrijden, Südback.

'Netcongestie vraagt om politieke keuzes'

'Netcongestie vraagt om politieke keuzes'

Op dit moment zijn de meeste industriële bakkerijen druk aan de slag met het optimaliseren van hun productieproces. Doel hiervan is om de behoefte aan gas zo veel mogelijk te verminderen. En, door het gebruik van groene elektriciteit, de CO2-uitstoot zo veel mogelijk te reduceren.