Predikaat Koninklijk voor Kaak Groep

Predikaat Koninklijk voor Kaak Groep
Vlnr: Gedeputeerde Jan Markink, burgemeester Otwin van Dijk en CEO Lodewijk van der Borg van Royal Kaak

Kaak heeft vrijdag 29 oktober in Terborg het predikaat 'Koninklijk' gekregen. Een nieuw logo 'Royal Kaak' werd daarop onthuld. De producent van machines voor de wereldwijde bakkerij-industrie viert ook zijn 175-jarig bestaan

Gedeputeerde Jan Markink van de Provincie Gelderland reikte het predikaat vanmiddag uit aan de directie van het bedrijf. Burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek was ook aanwezig.

Kaak Group viert op dit moment in Terborg met toeleveranciers, klanten, directie en medewerkers het 175-jarig bestaan in Terborg. Enkele honderden personen zijn op het feestelijke evenement afgekomen.

MVO is als het ware 'doordesemd' binnen Kaak', sprak de gedeputeerde toepasselijk”

Gedeputeerde Jan Markink van de provincie Gelderland roemde bij de Kaak-vestiging in Terborg het van oorsprong Achterhoekse bedrijf dat een belangrijk aandeel heeft in de mondiale voedselvoorziening. Op MVO-gebied draagt het concern een belangrijke steen bij aldus de gedeputeerde. 'Denk aan Bake For Life en allerlei goede doelen waar het concern ook in de regio bij betrokken is. MVO is als het ware 'doordesemd' binnen Kaak', sprak de gedeputeerde toepasselijk.

Royal Kaak

Ook is vanmiddag het nieuwe logo van 'Royal Kaak' onthuld voor de aanwezigen die de afgelopen decennia Kaak zagen transformeren van lokaal metaalverwerkend bedrijf naar de toonaangevende internationale producent van machines voor de wereldwijde bakkerijindustrie. De onderneming maakte eerder dit jaar bekend de verkregen specialisaties binnen één merknaam te bundelen: Kaak.

De nieuwe merknaam is een stap die in grote mate gedreven wordt door de waargenomen behoefte bij de klanten en tevens de basis vormt voor de gewenste focus van de voltallige interne organisatie. Deze sluit naadloos aan bij de ingezette strategie tot verticale integratie van het complete productieproces, van silo tot krat.

In eerste instantie uitgegroeid tot producent van productdragers (Bakeware/NL), volgde al vrij snel de ontwikkeling van de integrator-functie voor diverse componenten (Food Production Systems/NL) zoals spiraaltorens, koel- en transportsystemen of robotoplossingen.

Met name in de afgelopen 30 jaar heeft de van oorsprong bescheiden organisatie een flinke strategische groei doorgemaakt. Via achtereenvolgens het toevoegen van de specialisaties voor deegopmaak (Benier/NL), thermo-olie ovens (Daub/DE), cyclo-thermische ovens (MCS/IT), (her)coaten van materiaal (Lhotellier/FR) en de systemen voor silo-opslag/procesoptimalisatie (Silowacht/NL) is naast de aanzienlijke uitbreiding van het portfolio tevens direct de internationale status gevestigd. Die toegenomen internationalisering heeft daarnaast geleid tot de vestiging van verkoopkantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Taiwan, Brazilië en recentelijk Noord-Amerika.

In de komende Bakkerswereld een uitgebreid verslag van de feestelijkheden en de innovaties die Kaak presenteerde op 29 oktober.

Hubert Nieuwendijk, Arne Altmann en Henri en Diana Hochstenbag (vlnr) proosten op de samenwerking. Foto: LPQ

Eerste franchisezaak Le Pain Quotidien begin van verdere uitrol

Het uit België afkomstige restaurant- en bakkerijconcept Le Pain Quotidien wil in de eerste helft van 2025 zijn eerste franchisezaak in Nederland openen, in Maastricht. De keten heeft de ambitie verder uit te breiden met franchisezaken in andere grote steden.

Beeld: Shutterstock

Ingezonden: 'Pensioen voor de bakkers, zekerheid of zorg?'

Peter de Wit en Leo van den Berg maken zich al jaren sterk voor een goede pensioenvoorziening, die tevens een belangrijke arbeidsvoorwaarde is voor huidige en toekomstige bakkers. 'Zijn pensioenen voor de bakkers een zekerheid of een zorg?', vragen zij zich af, in de hoop daarmee de sector wakker te schudden.

Frank Reinaerdts en Nils Engelman van De Bakkert en Broodbrood.nl.

Broodbrood.nl en De Bakkert breiden uit met tweede bakkerij en vierde...

Wat begon als een vriendschap tussen twee gepassioneerde bakkers, is uitgegroeid tot drie winkels en één bakkerij onder de noemer broodbrood.nl & De Bakkert. Van daaruit serveren eigenaren Frank Reinaerdts en Nils Engelman hun ambachtelijke desembroden en patisserie uit in de stad Utrecht. Eerdaags breiden ze hun bedrijf uit met een tweede bakkerij en willen ze terugkeren naar hun bakermat.

Op de kalender: Bakeplus IJsdagen, 30 jaar  Hagel-service, Desemmiddag bij Bienefelt

Op de kalender: Bakeplus IJsdagen, 30 jaar Hagel-service, Desemmiddag...

In dit overzicht vind je diverse activiteiten die in de agenda kunnen. Het overzicht wordt geregeld bijgewerkt. Laatst toegevoegd: Desemmiddag NBOV bij Peter Bienefelt, Bakeplus IJsdagen, Bakkerij Service Hagel viert jubileum.