Broodway mag weer - van 26 t/m 29 september

Broodway mag weer - van 26 t/m 29 september

Het vierdaagse feest van het ambacht in België, Broodway, kan weer plaatsvinden. De beurs in Kortrijk Xpo vindt plaats van zondag 26 tot en met woensdag 20 september 2021.

'Broodway 2021 wordt het memorabele moment waarop we elkaar eindelijk weer ontmoeten!' Met die zin nodigt de organisatie van de beurs in de Xpo-hallen in Kortrijk ambachtelijke bakkers, banketbakkers, ijsbereiders, chocolatiers en het veld van leveranciers en adviseurs uit om nieuwe inspiratie op te doen. En om te netwerken.

Ondernemers en medewerkers

Na drie jaar wachten en na een lange periode waarin persoonlijke contacten beperkt waren, verzamelt het ambacht zich weer. Op deze gezellige vakbeurs komen de ondernemers en hun medewerkers alles te weten over vertrouwde leveranciers en nieuwe partners, nieuwe producten, nieuwe technieken en trends. Op de affiche vind je heel wat wedstrijden, demo’s & activiteiten. En er wordt verder gekeken dan de grenzen van de bakkerijsector.

Meat Expo en Taste of Tavola

Broodway valt opnieuw samen met de slagersbeurs Meat Expo, en voor het eerst met de nieuwe delicatessenbeurs Taste of Tavola. Ideeën opdoen en ervaringen uitwisselen met collega’s uit andere segmenten van de voedingssector wordt hierdoor eenvoudig. 'Want kennis en inspiratie opdoen, nieuwe smaken en producten proeven, persoonlijke ontmoetingen, beleving en fun, genieten van de contacten met uw collega’s en de gezelligheid: dat staat op Broodway centraal', aldus de beursorganisatie. 'Het wordt een fijn weerzien na een lange periode.'

Op de rol

Hendrik Rommelaere, Voorzitter van Broodway & Voorzitter Bakmeesters West-Vlaanderen vertelt wat de bezoeker kan verwachten. 'Ons vak evolueert snel, met nieuwe werkmethodes en aangepaste producten en grondstoffen. Op Broodway vinden onze vakmmensen die vooruitstrevende nieuwigheden en de nieuwste trends voor de hedendaagse (banket)bakker, chocoladebewerker en ijsbereider. Het schitterende programma met demo’s en prestigieuze wedstrijden laat je bovendien meegenieten van de strafste en mooiste creaties door toppers uit onze branche. Een unieke kans dus voor zowel ervaren ondernemers als voor jonge starters om te ontdekken wat er in de sector beweegt, en die je met het zicht op de toekomst niet mag missen.'

'Broodway wordt een memorabel moment om samen terug te blikken naar het afgelopen jaar'

Hendrik Rommelaere - voorzitter Broodway & Bakmeesters West-Vlaanderen

Volgens de voorzitter zien ook de exposanten uit naar eindelijk weer een live ontmoeting met de doelgroep. 'De afgelopen periode werd immers duidelijk hoe belangrijk persoonlijke, fysieke contacten met collega’s en met leveranciers zijn, en we hebben deze hard gemist. Broodway wordt een memorabel moment om samen terug te blikken naar het afgelopen jaar: een lastige periode waarin keihard gewerkt moest worden om onze klanten te bedienen. Onze exposanten staan klaar om – als trouwe partners van onze sector in mooie én in lastige tijden – nu ook weer voluit vooruit te kijken en samen te werken aan het succes van morgen.'

Met Broodway, en daarnaast de slagersbeurs Meat Expo en de selectie van hoogwaardige delicatessen op Taste of Tavola, zijn in Kortrijk Xpo zes beurshallen aan inspiratie en nieuwigheden te vinden. Met ruim 300 exposanten.

Exposanten

Veel vertrouwde leveranciers en trouwe exposanten van Broodway zijn deze editie van de partij. Zij stellen producten, materialen en uitrusting voor waarmee de ambachtelijke bakkerijsector morgen het verschil maakt. En uiteraard zijn er ook tal van bedrijven voor het eerst op de vakbeurs aanwezig. Dit zorgt voor een uniek aanbod van alles wat je voor jouw onderneming nodig hebt, waarbij zowel trouwe als nieuwe bezoekers van Broodway mogen rekenen op heel wat nieuwe ontdekkingen.

Innovation Award

De Innovation Award zet de beste innovaties in de kijker en vormt een mooie uitvalsbasis voor nieuwigheden. 'Onze vakjury reikt de Innovation Award 2021 uit aan de beste innovatie uit food en uit non-food. Breng als bezoeker ook jouw stem uit, en bepaal zo mee aan welke innovatie de publieksprijs mag worden toegekend. Het vakmanschap in de schijnwerpers - demo’s met creatieve ideeën en praktische toepassingen', aldus Hendrik Rommelaere.

'Je collega’s willen je nieuwe ideeën en technieken aanreiken, en creatieve, bruikbare toepassingen tonen. Zij demonstreren hun specialiteit met één doel : hun passie delen en jouw creativiteit prikkelen.'

Demo's

Bezoekers van Broodway kunnen gedurende de beurs gratis demo’s bijwonen van onder anderen Joeri Vandekerkhove, Guido Devillé. Het uitgebreide programma staat op de site van Broodway.

  • Dinsdag 28 september is de laatste training volgen van de afgevaardigde ploeg
    van Les Ambassadeurs du pain.be voor de 8e Mondial du Pain.
  • Woensdag 29 september treedt het team voor Les Pellons d’Or aan.

Finale Belgisch Kampioenschap Aspirant Baker

Aspirant Baker zet aankomend talent en de toekomst van het ambacht in de spotlights. Omwille van corona werden de préselecties in de deelnemende scholen georganiseerd. De organisatie selecteerde zo 8 finalisten, die het op Broodway tegen elkaar opnemen op zondag 26 en maandag 27 september.

De winnaars krijgen de kans om deel te nemen aan internationale wedstrijden, en zo een schat aan ervaringen op te doen en zich zelfs op internationaal vlak in de kijker te werken.

Chocolatiers strijden om National Chocolate Master

Vier Belgische topchocolatiers strijden tijdens de beurs om de prestigieuze titel van National Chocolate Master. Oliver Van Nueten uit Knokke-Heist, Quyen Le uit Sint-Lambrechts-Woluwe, Wim Vyverman uit Sint-Niklaas en Togo Matsuda uit Japan gaan de uitdaging aan op maandag 27 september.

De winnaar van deze nationale selectie mag zich de Belgian Chocolate Master noemen, en gaat op Bootcamp naar Canada als voorbereiding van de finale van de World Chocolate Masters in Parijs in oktober 2022.

World Chocolate Masters in 21 landen

De nationale selectiewedstrijden voor de World Chocolate Masters vinden in 21 landen plaats. Het thema is 'Shape Tomorrow's Chocolate'. Wordt de toekomst groener, mooier,
optimistischer? Of gaan we naar een apocalyps toe? En waar past chocolade in deze dualiteit?

De 4 kandidaten werken 5 opdrachten uit en geven hun visie op hoe de toekomst er uit ziet.
Meer info is hier te vinden: World Chocolate Masters / Cacao Barry. 

Belgische kandidaten chocolate masters