Tien tips voor de aanschaf van mengers en kneders

Tien tips voor de aanschaf van mengers en kneders

Bent u op zoek naar een planeetmenger of spiraalkneder voor uw bedrijf? Er bestaan zeer veel verschillende machines met verschillende capaciteiten, voor de grote tot de kleine keuken en de hobby bakker tot de industriële bakkerij.

Planeetmengers zijn echt manusjes-van-alles en spiraalkneders zijn ideaal voor het kneden van (brood)deeg. De keuze is dus reuze. En dan is het natuurlijk wel belangrijk dat u de juiste keuze maakt.

De experts van Maxima Kitchen Equipment helpen graag een handje met deze 10 tips voor de aanschaf van mengers en kneders:

  1.  Heb uw wensen en behoeften duidelijk voor ogen - Waarvoor wilt u de planeetmenger of spiraalkneder gebruiken? Hoe vaak wilt u het apparaat gebruiken? En voor wat voor grote hoeveelheden zult u het gebruiken? Denk over dit soort vragen na en krijg zo duidelijk uw wensen en behoeften voor ogen.
  2. Bepaal wat de juiste productiecapaciteit is voor u - Een belangrijke overweging bij aanschaf van het apparaat is de capaciteit van de mengkom. De juiste productiecapaciteit hangt helemaal af van uw wensen en behoeften. Heeft u een kleine keuken of zou u maar beperkt gebruik maken van het apparatuur? Ga dan voor een lagere capaciteit. Voor intensief gebruik of grote productie kunt u beter voor een hoge capaciteit gaan.
  3. Kies voor een krachtige motor - Gaat u het apparaat veelvuldig gebruiken en wilt u er zware producten in mixen of kneden? Dan heeft u een krachtige motor nodig. Echter is een spiraalkneder of planeetmenger niet perse krachtiger wanneer het een hoog vermogen heeft, de kracht hangt ook af van het directe of indirecte aandrijvingsvermogen.
  4. Ga voor een apparaat dat geschikt is voor intensief professioneel gebruik - Er zijn planeetmengers en spiraalkneders die speciaal zijn ontworpen voor het intensieve gebruik in de horeca en andere professionele omgevingen. Deze sterkere apparaten, gemaakt van stevig materiaal, gaan langer mee. Zo kunt u blijven genieten van uw planeetmenger of spiraalkneder.
  5. Let op de accessoires die zijn inbegrepen - Het apparaat zelf is natuurlijk belangrijk, maar het is niets zonder handige accessoires. Zo zit er bij een planeetmenger vaak een deeghaak of C-haak, een beslagvleugel en een eiwitgarde inbegrepen. Kijk verder ook naar het materiaal van de accessoires. RVS en aluminium gaan langer mee.
  6. Ga voor een apparaat dat makkelijk te reinigen is – Bedrijfsmatige appartuur moet natuurlijk regelmatig en grondig gereinigd worden. Dit is niet altijd een even leuk klusje, dan is het natuurlijk wel zo fijn als het apparaat makkelijk te reinigen is. Kijk bij aanschaf naar hoe het product schoongemaakt kan worden en welke onderdelen in een reguliere vaatwasser gewassen kunnen worden. Aluminium moet bijvoorbeeld met een speciaal middel of eventueel met de hand worden gewassen.
  7. Kies een apparaat uit dat makkelijk te besturen is - Het is natuurlijk wel zo handig als uw planeetmenger of deegkneder gemakkelijk te bedienen is, bijvoorbeeld door het hebben van een afzonderlijke start- en stopknop en meerdere snelheden.
  8. Ga voor een veilig apparaat - Veiligheid is belangrijk in elke keuken, van groot tot klein. Ga dus voor een veilig apparaat. Let erop of het apparaat veiligheidsschakelaars heeft en of het voldoet aan de veiligheidsnormen.
  9. Let op een goede prijs-kwaliteitverhouding - U wilt natuurlijk een apparaat van een hoge kwaliteit dat lang meegaat, maar het is verder ook wel zo fijn als u het voor een scherpe prijs kunt kopen. Zorg ervoor dat u een spiraalkneder of planeetmenger koopt waarbij prijs en kwaliteit goed met elkaar in verhouding staan.
  10. Onderschat niet het belang van een goede service - De service van een zaak hoort niet op te houden bij aankoop. Maxima heeft een technische dienst die zowel voor installatie, reparatie als onderhoud voor u klaar staat, ook jaren lang na aanschaf.

Veel succes met het aanschaffen van uw ideale spiraalkneder of planeetmenger!

Dit artikel is gesponsord door Maxima Kitchen Equipment.