Pasen

Chocolade hazen van Bontom. Foto: AMR

Paasvierder gaat voor luxe, dubbel zoveel choco-klanten voor ambacht

Komend weekend vieren zes van de tien Nederlanders Pasen. Ruim driekwart van hen koopt chocoladepaaseitjes in (een derde verstopt die ook). Van...

Innovaties van Patisserie de Rouw: chocoladefiguren gevuld met rijst-crisp

Innovaties van Patisserie de Rouw: chocoladefiguren gevuld met...

In de aanloop naar Pasen introduceert Patisserie de Rouw in Vught een aantal nieuwe creaties. Het onderscheidende chocolaterie-paasassortiment is...

Christiaan van de Vegt maakt Luilakbollen. Foto's: Sutdio38C

Pinkster- en luilakbollen voor langslapers - met receptuur van...

Op 19 en 20 mei is het Pinksteren. De zaterdag daaraan voorafgaand (11 mei) is het luilak. Een mooie gelegenheid om pinkster- en luilakbollen te...

Van der Steen, De Echte Bakker uit Made is de winnaar van de landelijke Paasbroodkeuring.

Van der Steen bakt het lekkerste Paasbrood; heerlijke smaak en...

Van der Steen, De Echte Bakker uit Made is de winnaar van de landelijke Paasbroodkeuring van het Echte Bakkersgilde. Volgens de jury zorgde de...

Wim Kannegieter: 'Achter de schermen gebeurt meer dan consumenten zien.'
Foto: Jan Willem Schouten

Column: 'Brood als de grote verbinder'

We kunnen allemaal de positieve aspecten van het consumeren van brood benoemen. Daarbij komen we automatisch uit op vezels, brandstof voor het...

De Paaspouce. Foto: Zeelandia

Van Paaspouce tot Avocadoslof: dit zijn dé trendy paasrecepten

Paaspouce, Yuzu-gebakjes, fris smakende Oranjebrilletjes en hartige snacks. Dit zijn allemaal trendy lekkernijen waarmee bakkers zich dit jaar...

Foto: Sonneveld

6 tips om je paasomzet verder te verhogen

Net als Kerst is ook Pasen een belangrijke omzetmaker voor de bakker. Zorg ervoor dat je geen omzet mist. Met deze zes tips kun je klanten optimaal...

Colinda ten Have uit Nijkerk pakt rond Pasen al bijna net zo goed uit als met kerst. Foto's: Ton Kasterman Fotografie

Paasomzet Colinda ten Have neemt vlucht: dit is haar geheim

Consumenten hechten steeds meer waarde aan Pasen, zo ervaart Colinda ten Have van de gelijknamige bakkerij in Nijkerk. Steeds meer producten uit het...

Bakkerswereld nummer 1 2024

Bakkerswereld nummer 1 2024

In het jongste nummer van Bakkerswereld in 2024 een exclusief interview met de nieuwe NBOV-voorzitter Daniëlle Uljee. Verder onder meer een...

Foto: Shutterstock

Paaseitjes dit jaar duurder vanwege hoge suiker- en cacaoprijzen

(Update) Paaseitjes en andere chocoladeproducten die nu in de schappen liggen, zijn duurder geworden. Economen van ABN Amro, RaboResearch en ING...