Geef je paasaanbod een onweerstaanbare uitstraling
Van eyecatchers in de vitrine tot creatieve paaspakketten. Ontdek hoe je klanten deze Pasen verrast en verleidt tot impulsaankopen.
Van eyecatchers in de vitrine tot creatieve paaspakketten. Ontdek hoe je klanten deze Pasen verrast en verleidt tot impulsaankopen.
De grondstofprijzen hebben effect op de inkoopcalculatie. De noodzaak om efficiënter met ingrediënten om te gaan, stijgt. Aan de andere kant wil je tijdens Pasen graag uitpakken. Hoe zorg je voor een strategisch paasassortiment?
Speciaal voor Bakkerswereld stelt Kiki Suijkerbuijk de receptuur beschikbaar van deze vrij eenvoudig te maken paasnestjes. Dankzij de goede looks van deze passievruchtpaassoezen, kunnen (banket)bakkers hun paasomzet aanjagen.
In dit nummer niet alleen aandacht voor Pasen en Bakkersvak 2025. De visie van Bakkerij Vreugdenhil wil je niet missen: 'Streven naar het allerhoogste is onze tweede natuur.' Machines reviseren is geen alledaagse klus, maar wel heel belangrijk voor bakkers. De Knollentuin bakt al 50 jaar met succes biologisch brood. En Joep Gommans wil verspilling nu eens écht tegengaan.
De paastrends van 2025 bieden volop kansen om te vernieuwen. Van de populariteit van pistache tot de opkomst van kleinere porties en luxueuze presentaties. Ontdek welke trends je dit jaar niet mag missen om je klanten te verrassen en je aanbod naar een hoger niveau te tillen.
Komend weekend vieren zes van de tien Nederlanders Pasen. Ruim driekwart van hen koopt chocoladepaaseitjes in (een derde verstopt die ook). Van degenen die het feest niet vieren, geven vier van de tien aan wel paaslekkernijen te kopen.
In de aanloop naar Pasen introduceert Patisserie de Rouw in Vught een aantal nieuwe creaties. Het onderscheidende chocolaterie-paasassortiment is uitgebreid met een drietal nieuwe chocoladefiguren gevuld met rijst-crisp. Ideeën voor wie zich wil laten inspireren.
Op 19 en 20 mei is het Pinksteren. De zaterdag daaraan voorafgaand (11 mei) is het luilak. Een mooie gelegenheid om pinkster- en luilakbollen te bakken en deze oude traditie nieuw leven in te blazen. Een vergeten verhaal, met hedendaagse receptuur van Christiaan van de Vegt van Bakkerij Verba.
Van der Steen, De Echte Bakker uit Made is de winnaar van de landelijke Paasbroodkeuring van het Echte Bakkersgilde. Volgens de jury zorgde de heerlijke smaak en de rijkelijke vulling voor het verschil. Sjaak Doeleman uit Werkhoven werd tweede. Het brons is voor Willem Steenbergen uit Meppel.
We kunnen allemaal de positieve aspecten van het consumeren van brood benoemen. Daarbij komen we automatisch uit op vezels, brandstof voor het lichaam, jodiuminname en de aanwezigheid van mineralen als ijzer, koper en magnesium.