Sinterklaasrecepten

Sinterklaasslof met sinaasappelconfit en kruidnotenganache Foto: Pruvé
Recepten

Creatief inspelen op Sinterklaas met bijvoorbeeld een Sinterklaasslof

Mensen hebben meer dan ooit behoefte aan gezelligheid en zin om tijdens Sinterklaas -letterlijk en figuurlijk- uit te pakken. Verwacht wordt dat ze dan ook dat ze vandaag en morgen meer in huis halen dan het gebruikelijke strooigoed, aldus Emma Sterken van Pruvé.

Recepten

Pepernotenontbijtkoek

Verras uw klanten in de sinterklaasperiode eens met iets anders, bijvoorbeeld deze pepernotenontbijtkoek. Een overheerlijke ontbijtkoek met pepernootkruiden.

Gesponsord
Gesponsord
Recepten

Gesponsord Recept voor 'Boek van Sint'

Ambachtelijke bakkers kunnen zich met hun sinterklaasassortiment van de supermarkt onderscheiden door verrassende producten van een uitstekende kwaliteit aan te bieden; bijvoorbeeld met het gebakje 'Boek van Sint'.

Recepten

Tien tips voor gevuld speculaas

Ieder jaar worden rondom deze tijd van het jaar speculaaskeuringen georganiseerd. Bakkerswereld maakt een selectie van tips uit eerder geplaatste artikelen voor gevuld speculaas.

Recepten

Speculaasbrokken

Speculaas is bij het sinterklaasfeest een niet weg te denken product. De (banket)bakker kan zich er goed mee onderscheiden. Er wordt veel speculaas door het supermarktkanaal aangeboden, maar dat is nooit zo vers als dat van de (banket)bakker. Gebruik goede grondstoffen. Hieronder een prima recept voor de brokken.

Archief Bakkerswereld
Recepten

Chocoladeletter

Banketbakkers en chocolatiers verkopen over het algemeen chocoladeletters in dezelfde smaken. Om deze Sinterklaas-producten eens een andere smaak te geven of om de chocolade wat dikker te maken, kan ervoor worden gekozen om de chocolade aan te maken met pra.

Recepten

Altrimenti speculoos

Een speciaal gebakje voor een bijzonder avondje: de altrimenti speculoos. Het gebakje is gemaakt op basis van soezenbeslag en een onderplak van speculaas. Voor de vulling van de soezen is gele room gebruikt. Het gebakje is opgebouwd uit een onderplak van speculaas, waarop crème suisse is gespoten, waarop de soezen (gevuld met gele room) zijn geplaatst.

Recepten

Speculaaskrokantjes

Een broskrokant bladerdeegproduct met een zachte soeskern. De feuilleterende werking komt prima tot zijn recht, omdat het product na het bakken niet doorgesneden hoeft te worden. Tussen twee lagen bladerdeeg is soezenbeslag aangebracht. Daarop een bovenlaag van victoriabeslag met speculaassuiker.

Recepten

Speculaastaartjes

De basis voor dit taartje is een marsepeintaartje gevuld met Zwitserse room met een garnituur van stukjes speculaas en omgeven met een luchtige chocolademousse. De bodem van het taartje is met een laagje chocolade afgestreken, de bovenzijde is afgewerkt met stukjes speculaas omgeven met slappe chocolade. Randje slagroom en decorsuiker zorgen voor de afwerking van het gelegenheidstaartje in het bijzonder voor het 'heerlijke' avondje van Sinterklaas.

Recepten

Speculaasschnecken

Een heerlijk avondje zonder speculaas is onontbeerlijk. Deze schnecken zijn ook voorzien van de typische speculaassmaak. Een schneck past zowel bij het ontbijt, bij de lunch of als tussendoortje.