Alles over zoutreductie

Bakkerszout 2.0 verder uitgekristalliseerd: praktijkproeven dit najaar

Bakkerszout 2.0 verder uitgekristalliseerd: praktijkproeven dit najaar

Het project Bakkerszout 2.0 getuigt van verdere volwassenwording van de sector. Doel is natrium in bakkerszout te verlagen en het zout te verrijken...

Zes tips om het assortiment nóg gezonder te maken

Zes tips om het assortiment nóg gezonder te maken

Gezonde voeding wordt voor consumenten steeds belangrijker. Bakkers kunnen hier onder meer op inspelen met vezelrijke producten, door minder suiker...

NS Retail werkt samen met haar leveranciers aan herformulering van producten in het assortiment.

NS Retail maakt assortiment stapsgewijs gezonder - hoe werkt dat?

NS Retail werkt op en rond treinstations aan een breder aanbod van gezonde(re) producten. Dat moet een verantwoorde keuze voor de reiziger...

Consumentenbond test meergranenbrood supermarkt - Lidl wint vooral door zoutreductie

Consumentenbond test meergranenbrood supermarkt - Lidl wint vooral...

Het best scorende meergranenbrood in de supermarkt is het donker meergranen van de Lidl, zo blijkt uit een test van de Consumentenbond. Lidl durft...

De samenstelling van bakkerszout wordt anders.
Foto: Pavel Neznanov - Unsplash

Bakkerij zet in op nieuwe samenstelling bakkerszout: minder natrium,...

De bakkerijbranche gooit hoge ogen in de Nederlandse levensmiddelensector als het gaat om zoutreductie. Vandaag maakt zij nieuwe stappen in deze...

Suiker, zout en vet - de NAPV vraagt om verdere stappen. Foto: Shutterstock

Aftrap Nationale Aanpak Productverbetering: zo pakt branche de...

Obesitas, een toenemend aantal sterfgevallen door ongezonde voeding, hoge zorgkosten. Het is de overheid er alles aangelegen om Nederlanders gezonder...

HAS speelt met cursusaanbod in op toenemende vraag naar kennis

HAS speelt met cursusaanbod in op toenemende vraag naar kennis

HAS Bedrijfsopleidingen heeft dit jaar weer een breed aanbod van foodcursussen. De markt vraagt om informatie en daar speelt het opleidingscentrum...

Reductie van zout en suiker is een hot issue. 
Foto Hans Prinsen

Zoutgehalte in brood voor derde jaar op rij stabiel

Zoutreductie is een schoolvoorbeeld van hoe producenten kunnen omgaan met de gezondheid van de consument. Voor het derde jaar op rij is de...

HAS Hogeschool. Foto: Archief Bakkerswereld

HAS begint studiejaar met workshop zout- en suikerverlaging

HAS Hogeschool is begonnen met het nieuwe studiejaar, waarin opnieuw diverse cursussen op poten worden gezet. De eerste in oktober gaat over zout- en...

Door ontwikkelingen als personeelsbezetting, kostprijs en consumentenwensen is het gebruik van bake-off en make-off producten ongekend populair. Foto: Dawn Foods Benelux

Met bake-off en make-off inspelen op consumentenwensen

Door ontwikkelingen als personeelsbezetting, kostprijs en consumentenwensen is het gebruik van bake-off en make-off producten ongekend populair. Met...