Zout

Update: tweede ronde bak- en smaakproeven bakkerszout 2.0, analyse...
De bak- en smaakproeven met nieuwe zoutsamenstellingen voor brood zijn woensdag 4 oktober een tweede ronde ingegaan. De proeven zijn de opmaat naar...

Bakkerszout 2.0 verder uitgekristalliseerd: praktijkproeven dit najaar
Het project Bakkerszout 2.0 getuigt van verdere volwassenwording van de sector. Doel is natrium in bakkerszout te verlagen en het zout te verrijken...

Brood, de basis - wat moet erin, wat kan erin?
Het ware verhaal over brood, daarvoor moet je bij de vakman zijn, een goede bakker die de bereiding van brood vanaf de basis kent. Een kenner die de...

Leven lang leren: HAS komt met kloeke trainingen voor voedselmakers
HAS Bedrijfsopleidingen biedt ook in 2023 een breed aanbod aan vernieuwende foodcursussen. De 10-daagse training Ingrediënten in Voedingsmiddelen...

NS Retail maakt assortiment stapsgewijs gezonder - hoe werkt dat?
NS Retail werkt op en rond treinstations aan een breder aanbod van gezonde(re) producten. Dat moet een verantwoorde keuze voor de reiziger...

Bakkerij zet in op nieuwe samenstelling bakkerszout: minder natrium,...
De bakkerijbranche gooit hoge ogen in de Nederlandse levensmiddelensector als het gaat om zoutreductie. Vandaag maakt zij nieuwe stappen in deze...

Zoutgehalte in brood voor derde jaar op rij stabiel
Zoutreductie is een schoolvoorbeeld van hoe producenten kunnen omgaan met de gezondheid van de consument. Voor het derde jaar op rij is de...

HAS komt met nieuwe foodcursussen - steek uw licht op
HAS Hogeschool heeft diverse food-cursussen in ontwikkeling. Onderstaande zijn interessant voor de bakkerij.

HAS begint studiejaar met workshop zout- en suikerverlaging
HAS Hogeschool is begonnen met het nieuwe studiejaar, waarin opnieuw diverse cursussen op poten worden gezet. De eerste in oktober gaat over zout- en...

RIVM ziet maar kleine stappen in zout- en suikerreductie
Afspraken tussen de voedingsindustrie en het ministerie van VWS uit 2014 om minder zout en suiker te gebruiken, hebben maar beperkt effect gehad. Dat...