Alles over Zeeland

Bakker Kole mag in Veere blijven verkopen

Bakker Kole mag in Veere blijven verkopen

Voorlopig blijft er toch een bakkerij in Veere, zo meldt Omroep Zeeland. De gemeente heeft een tijdelijke vergunning verleend voor een verkooppunt van brood en levensmiddelen aan de Rijkendijk in Veere. Eerder wees de gemeente een vergunningaanvraag nog af, maar na reacties en een handtekeningenactie is besloten dat er toch een bakkerij in de stad kan blijven.

Zeeuwse bolus van Bliek voor Go Ahead-supporters

Zeeuwse bolus van Bliek voor Go Ahead-supporters

Belofte maakt schuld. En daarom trakteert Go Ahead Eagles speler Julius Bliek, telg uit de bekende Zeeuwse bakkersfamilie Bliek, op 10.000 Zeeuwse bolussen voorafgaand de finalewedstrijd van de play-offs .

Tholen heeft nieuw streekproduct: het Tholenaartje

Tholen heeft nieuw streekproduct: het Tholenaartje

Vier lokale ondernemers hebben een nieuw streekproduct van Thoolse bodem bedacht: het Tholenaartje. De eerste koekjes zijn vrijdag 24 mei overhandigd aan de burgemeester van Tholen, mevrouw Ger van der Velde, op boerderij De Duivekeet in Oud-Vossemeer.

Leerlingen Scalda College aan de slag met Zeeuwse streekproducten

Leerlingen Scalda College aan de slag met Zeeuwse streekproducten

Leerlingen van Scalda College voor Brood en Banket in Middelburg gaan op maandag 5 november bakken met Zeeuws Vlegelmeel en andere Zeeuwse grondstoffen die in de bakkerij gebruikt kunnen worden. De leerlingen testen tijdens deze dag oude en nieuwe oogst Zeeuwse Vlegel en gaan een aantal nieuwe streekproducten maken. Zo zullen er gevulde volkorenkoeken en rozijnen appelslofjes worden gebakken van Zeeuws Vlegelmeel.

Foto's: Scalda College

Studenten doen examen in nieuwe module Streekproducten

Zestien eerstejaars studenten van het Scalda College voor Brood en Banket in Middelburg hebben afgelopen vrijdagmiddag examen gedaan voor het nieuwe keuzedeel Streekproducten.

Foto: Peter Roek

Zeeuwse ambachtelijke bakkers strijden om Zeelandtrofee en Bolustrofee

De Zeeuwse ambachtelijke bakkers nemen het dinsdag 14 maart tegen elkaar op in de strijd om de Zeelandtrofee, waarvan ook de Zeeuwse Bolustrofee deel uitmaakt.

Bakkerijleerlingen Scalda College testen Zeeuws Vlegelmeel

Bakkerijleerlingen Scalda College testen Zeeuws Vlegelmeel

Leerlingen van Scalda College voor Brood en Banket in Middelburg hebben 2 december gebakken met Zeeuws Vlegelmeel. De leerlingen testten de oude en nieuwe oogst Zeeuwse Vlegel en hebben een aantal nieuwe streekproducten gemaakt.

Foto Bolustrofee: v.l.n.r. bakkerij Dees (3e), Echte Bakker Van Meijel (1e), De Smaak Kraker (2e)

Echte Bakker Van Meijel voor derde jaar op rij beste bolusbakker

Joop van Meijel uit het Zeeuws-Vlaamse Clinge heeft op 28 mei voor het derde jaar op rij de titel van beste bolusbakker behaald. Een unieke prestatie in de lange geschiedenis van deze wedstrijd.

Presentatie Zeeuwse Bakkers tijdens de eerste editie van de Zeeuwse Bolusdag in 2015. Foto: NBOV

Tweede editie Zeeuwse Bolusdag op 28 mei

De ambachtelijke Zeeuwse brood- en banketbakkers organiseren op zaterdag 28 mei de tweede editie van de Zeeuwse Bolusdag in Goes. Dit jaar werken onder andere het Nederlands BoulangerieTeam en de Zeeuwse Meester Boulanger Mark Plaating mee aan het evenement