Alles over World chocolat masters

Foto's: Allard van Gent

Südback 2024 haakt in op actuele, veelal internationale vraagstukken

De Südback 2024 had een internationaler karakter dan gewoonlijk, omdat er geen andere internationale bakkerijbeurzen zijn georganiseerd. Traditioneel konden de bezoekers deelnemen aan workshops, live demonstraties en discussies over de stand van zaken in de bakkerijbranche bijwonen, en trends spotten. Die gingen onder meer over kunstmatige intelligentie, duurzaamheid en personeelswerving. Bakkerswereld ging er kijken.

Thema World Chocolate Masters 2025: Play! Inschrijving geopend

Thema World Chocolate Masters 2025: Play! Inschrijving geopend

De universele competitie voor chocolademeesters in 2025 lijkt nog ver weg, maar de voorrondes beginnen alweer vanaf januari 2024. Het thema is bekend, de inschrijving is geopend.

Winnaar Lluc Crusellas. Foto: World Chocolate Masters

Lluc Crusellas uit Spanje wint World Chocolate Masters

Lluc Crusellas uit Spanje heeft de World Chocolate Masters in Parijs gewonnen. Vanaf dag één wist de Spaanse finalist de aandacht van de jury en het hele Salon du Chocolat te trekken. De juryleden prezen zijn aandacht voor detail, creativiteit en kennis van smaak.

Carlo Midiri druk bezig met voorbereidingen World Chocolate Masters

Carlo Midiri druk bezig met voorbereidingen World Chocolate Masters

Carlo Midiri, eigenaar van Patisserie George Vis en lid van het Nederlands Patisserie Team, is druk bezig met de voorbereidingen voor de finale van World Chocolate Masters (WCM). Als National Chocolate Master vertegenwoordigt hij ons land tijdens de internationale finale, die plaatsvindt op 28, 29 en 30 oktober in Parijs.

Carlo Midiri

Carlo Midiri strijdt tijdens voorronde World Chocolate Masters om...

Het IJscentrum biedt op 14 maart het podium voor een heel speciaal event: de voorronde van de World Chocolate Masters. Dit jaar strijdt Carlo Midiri, van Patisserie George Vis en lid van het Nederlands Patisserie Team, om voldoende punten te behalen. Dan kan hij Nederland als National Chocolate Master vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Parijs, waar hij het opneemt tegen negentien finalisten van over de hele wereld.

World Chocolate Masters verplaatsen wedstrijdseizoen naar 2021-2022

World Chocolate Masters verplaatsen wedstrijdseizoen naar 2021-2022

De competitie voor de World Chocolate Masters is met een jaar opgeschoven naar seizoen 2021-2022. Dit is het gevolg van de corona-crisis. De voorrondes vinden afhankelijk per land en regio plaats tussen 21 maart 2021 en februari 2022. De wereldfinale vindt plaats in oktober 2022 in Parijs.

Zwitserse chocolademeester Elias Läderach won de prestigieuze titel van World Chocolate Master 2018.

Foto: WCM

Thema World Chocolate Masters 20/21 bekend: belichaam optimisme

De organisatie van de prestigieuze World Chocolate Masters maakt het thema voor seizoen 2020/2021 bekend: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE. Chocolatiers, patissiers en koks worden uitgedaagd het 'chocoladegeluk van morgen' opnieuw vorm te geven.

Patrick de Vries strijdt op World Chocolate Masters in Parijs

Patrick de Vries strijdt op World Chocolate Masters in Parijs

Met zijn 25 jaar is Patrick de Vries uit Enschede de jongste deelnemer op de World Chocolate Masters in Parijs. De Vries strijdt op het wereldkampioenschap tegen gerenommeerde chefs van sterrenrestaurants. Tubantia sprak de jonge chocolatier voor de wedstrijd.

Patrick de Vries won in 2015 de  Gouden Gard

Patrick de Vries morgen van start bij World Chocolate Masters

Het nieuwe aspirant-lid van het Patisserie Team Patrick de Vries vertegenwoordigd Nederland tijdens de World Chocolate Masters. Morgen, op 20 juni, vindt de voorronde plaats bij de Kookerij in Noordwijkerhout. Gespannen is de jonge Twent niet. Als enige deelnemer is hij al verzekerd van de finaleplaats.

Ramon Huigsloot in actie tijdens de Salon du Chocolat in Parijs. Foto: World Chocolate Masters

Finalist Ramon Huigsloot naast erepodium World Chocolate Masters

Ramon Huigsloot is er helaas niet in geslaagd een plaats op het erepodium te behalen tijdens de World Chocolate Masters. De Nederlander was er tijdens de Salon du Chocolat in Parijs, waar de wedstrijd plaatsvond, nog wél knap in geslaagd één van de tien finaleplaatsen te bemachtigen.