Alles over Wageningen UR

Máxima bezoekt de diverse partners van Foodvalley. Foto's: Foodvalley

Upcyclen wordt het nieuwe normaal: Foodvalley benadrukt urgentie in...

'Tegen 2050 moet het voedselsysteem wereldwijd voedselzekerheid bieden voor 10 miljard mensen. Dit kan worden bereikt door voedsel- en...

Foto's: Cano-Ela

Start-up ontdekt de potentie van koolzaad, ook voor de bakkerij

Start-up Cano-Ela gebruikt water om diverse componenten uit koolzaad te halen. Dit levert olie, vezels en eiwitten van koolzaadolie op, die gebruikt...

Louise Fresco (WUR) over verspilling: 'Brood weggooien van een dag oud, come on!'

Louise Fresco (WUR) over verspilling: 'Brood weggooien van een dag...

'Weet je welk product het meest wordt weggegooid? Brood. Omdat mensen niet meer bereid zijn brood van een dag oud te eten. Come on!' Louise Fresco,...

Handzame tool voor suikerreductie in bakkerijbranche

Handzame tool voor suikerreductie in bakkerijbranche

De laatste jaren is suikerreductie en aandacht voor gezondheid nadrukkelijk in de picture gekomen. Ook in de bakkerij-branche. De succesvolle...

Het Rikilt-gebouw. Foto: NVWA

Nieuw lab ter ondersteuning NVWA

Het Wageningen Food Safety Research (WFSR), een nationaal en Europees referentielaboratorium, is deze week officieel geopend. Het instituut moet...

De smaaktest bij de workshop Food Reformulation

Food Reformulation: Experts dagen voedingsindustrie uit

Zo'n 80 professionals uit de bakkerij- en zoetwarenbranche bezochten donderdag 4 april de workshop Food Reformulation. Wageningen Food & Biobased...

Foto Shutterstock

WUR belicht herformulering voedingsproducten

Herformulering van voedingsproducten wordt mainstream, met name als het gaat om suikerreductie. Wageningen University & Research presenteert...

Food Innovation District - World Food Center

Realisatie World Food Center Experience officieel van start

Nu deze week de gemeente Ede, na eerder de Provincie Gelderland, haar financiële bijdrage heeft vastgesteld, is de realisatie van de World Food...

Boeiende bijeenkomst jarig Genootschap over granen

Boeiende bijeenkomst jarig Genootschap over granen

Graan. Het is de belangrijkste grondstof in de bakkerij. Door in de keten meer grip te krijgen op deze grondstof, kunnen bakkers onderscheidend...

Foto: Archief Bakkerswereld

Wageningen ontwikkelt tarwe met 'veilige gluten'

Onderzoekers van de Wageningse Universiteit ontwikkelen tarwe met gluten die veilig zijn voor mensen met coeliakie. Met behulp van de technologie...