Alles over Wageningen UR

Start-up ontdekt de potentie van koolzaad, ook voor de bakkerij
Start-up Cano-Ela gebruikt water om diverse componenten uit koolzaad te halen. Dit levert olie, vezels en eiwitten van koolzaadolie op, die gebruikt...

Louise Fresco (WUR) over verspilling: 'Brood weggooien van een dag...
'Weet je welk product het meest wordt weggegooid? Brood. Omdat mensen niet meer bereid zijn brood van een dag oud te eten. Come on!' Louise Fresco,...

Handzame tool voor suikerreductie in bakkerijbranche
De laatste jaren is suikerreductie en aandacht voor gezondheid nadrukkelijk in de picture gekomen. Ook in de bakkerij-branche. De succesvolle...

Nieuw lab ter ondersteuning NVWA
Het Wageningen Food Safety Research (WFSR), een nationaal en Europees referentielaboratorium, is deze week officieel geopend. Het instituut moet...

Food Reformulation: Experts dagen voedingsindustrie uit
Zo'n 80 professionals uit de bakkerij- en zoetwarenbranche bezochten donderdag 4 april de workshop Food Reformulation. Wageningen Food & Biobased...

WUR belicht herformulering voedingsproducten
Herformulering van voedingsproducten wordt mainstream, met name als het gaat om suikerreductie. Wageningen University & Research presenteert...

Realisatie World Food Center Experience officieel van start
Nu deze week de gemeente Ede, na eerder de Provincie Gelderland, haar financiële bijdrage heeft vastgesteld, is de realisatie van de World Food...

Boeiende bijeenkomst jarig Genootschap over granen
Graan. Het is de belangrijkste grondstof in de bakkerij. Door in de keten meer grip te krijgen op deze grondstof, kunnen bakkers onderscheidend...

Wageningen ontwikkelt tarwe met 'veilige gluten'
Onderzoekers van de Wageningse Universiteit ontwikkelen tarwe met gluten die veilig zijn voor mensen met coeliakie. Met behulp van de technologie...

Onderzoek naar echte en eerlijke prijs van start op Bio-beurs
Op de Bio-beurs in Zwolle is vandaag het onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' officieel van start gegaan. Het project moet in vier jaar tijd...