Grow Recruitment
Enzym asparaginase kan acrylamide verlagen, maar is niet klakkeloos...
Acrylamidevorming in bakproducten is een probleem. Te hoge gehaltes zijn ongezond. Wetgeving vereist daarom een zorgvuldige analyse van de...
Acrylamidevorming in bakproducten is een probleem. Te hoge gehaltes zijn ongezond. Wetgeving vereist daarom een zorgvuldige analyse van de...
Het gebruik van grondstoffen uit Oekraïne geeft door de oorlog substantieel meer kans op voedselveiligheidsrisico's. Dat blijkt uit een rapport van...
In februari riep banketbakkerij Merba verschillende batches koekjes terug vanwege de aanwezigheid van kleine metaaldeeltjes. Volgens de...
Banketbakkerij Merba in Oosterhout haalt verschillende batches koekjes terug. Volgens het bedrijf functioneerden de metaaldetectie- en/of X-ray...
Een aantal bakkerijen in Friesland is gestopt met de productie van Friese pepernoten van taaitaaideeg. Het heeft alles te maken met een stof die...
Cupcakes, brood, tortilla's en andere bakproducten gaan snel schimmelen als je ze niet behandelt met bijvoorbeeld kaliumsorbaat (E202). Een...
De consumentenorganisatie Consumer Reports publiceerde half december 2022 dat er in extra pure chocolade in de Verenigde Staten gevaarlijk hoge...
HAS Bedrijfsopleidingen biedt komend jaar weer een breed aanbod aan foodcursussen. De onderwijsinstelling merkt duidelijk dat de markt vraagt om...
Plus supermarkten haalt Plus lekkerste appeltaart terug. Door een productiefout kan het product mogelijk stukjes hard plastic bevatten.
Het verstrekken van informatie over allergenen is onderdeel van de wettelijke etiketteringsvoorschriften. De vereisten voor het verstrekken van...