Alles over Voedselproductie

Foto: Kadir van Lohuizen

Interessante VPRO-serie over de herkomst en footprint van food

Waar komt ons voedsel vandaan? Waar gaat het naar toe? Welke weg legt het af van productie tot ons bord? Fotograaf en filmmaker Kadir van Lohuizen...

Nieuwe verliefdheid kan brood- en graanconsumptie aanwakkeren

Nieuwe verliefdheid kan brood- en graanconsumptie aanwakkeren

De consumentenliefde voor brood (en graan) neemt toe, maar kan nog wel een zetje gebruiken. De bakkersbranche staat voor die nobele taak. Met graan...

Foto: VMT

Producenten EU: 'Gas voor voedselindustrie moet niet op rantsoen'

De confederatie voor de voedselindustrie in de EU, FoodDrinkEurope, wil dat de gasleveringen aan de Europese agrifoodindustrie komende winter niet op...

Foto: Ton Kastermans

Foodinflatie: fabrikanten en retail sluiten vaker kortlopende...

Fabrikanten en supermarkten sluiten steeds vaker contracten af met een korte looptijd. Daarin staan steeds vaker clausules die het voor fabrikanten...

Samen Tegen Voedselverspilling is blij met coalitieakkoord

Samen Tegen Voedselverspilling is blij met coalitieakkoord

Samen Tegen Voedselverspilling is verheugd dat het nieuwe coalitieakkoord veel aanknopingspunten biedt voor de transitie naar een verspillingsvrij...

5 aandachtspunten om in te spelen op toenemende vergrijzing

Vergrijzing raakt verschillende voedingsproducenten, maar biedt ook kansen voor producenten van functionele voeding en kant-en-klaar maaltijden....

Foto: Genootschap voor de bakkerij

Kenniscafé Via FIA: 'Zet nu al stappen voor efficiënte en duurzame...

In 2050 hebben we 9 miljard mensen te voeden. Hoe ga je daar als voedselproducent mee om? Staan er straks nog koeien in de wei? Wordt het werk aan de...

Hidde de Brabander geeft tijdens het eerste Kenniscafé VIA FIA zijn mening over smaak en gezonde voeding.
Foto: Jan Willem Schouten

Kenniscafé VIA FIA: 'Hoe breng je natuur en voedselverwerking in...

Smaak is volgens professor Peter Klosse een instrument om mensen te helpen bij het maken van gezondere keuzes. Fabrikanten voegen onnodig veel...

Bedrijven kunnen subsidie krijgen om voedselverspilling tegen te gaan

Foodbedrijven kunnen bij de stichting Samen Tegen Voedselverspilling subsidie aanvragen om voedselverspilling tegen te gaan. Ontbijt- en...