Alles over Vakmanschap

Hanno Spanninga, eigenaar FoodResult

Column: 'De parallel tussen de geboorte van een kind en een brood'

De liefde voor de bakkerij zat er bij mij al jong in. De tweelingzus van de baker die mij ter wereld hielp, werkte bij de bakker in de winkel. Ik heb...

De belangstelling voor de masterclass was groot, Roger van Damme (r) geeft hier uitleg. Foto's: Dossche Mills

Nederlandse bakkers aan de haal met ideeën van Belgische vakgenoten

Drie toonaangevende Belgische namen lieten eind januari in Wageningen hun vakkundigheid zien aan een bomvolle zaal met branchegenoten in Nederland....

De kwaliteit van brood begint bij de bodemgesteldheid.

GraanGeluk: goed brood maken begint al met de bodem onder het graan

Een kwalitatief gezond en goed brood begint al bij het telen van de granen die je ervoor gebruikt. Anders gezegd: met een goede bodem. Dat wordt nog...

Tawfik el Shanwany weet niet wat hem overkomt. Foto: MH

Winnaar NK Pizza Bakken had eigenlijk geen tijd om mee te doen

Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam heeft het NK Pizza bakken 2024 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn deeg en...

Beste kerststol van Nederland komt wederom van Herman Schepers

Beste kerststol van Nederland komt wederom van Herman Schepers

Herman Schepers, De Echte Bakker uit Sleen heeft zijn titel met succes verdedigd en is wederom de beste kerststollenbakker in de landelijke...

Aanmelden Beko Speculaaskeuring is weer mogelijk: 'Uitslag geeft enorme boost aan verkoop'

Aanmelden Beko Speculaaskeuring is weer mogelijk: 'Uitslag geeft...

Tijdens de Beko Speculaaskeuring krijgen alle bakkers en banketbakkers in Nederland weer de gelegenheid om hun speculaasproducten te laten beoordelen...

Wie worden Nederlands kampioen? Inschrijvingen Bakkersvakwedstrijden geopend

Wie worden Nederlands kampioen? Inschrijvingen Bakkersvakwedstrijden...

Bakkersvakwedstrijden organiseert al jaren in november een wedstrijd voor alle Nederlandse ambachtelijke brood- koek- en banketbakkers. Voor de...

Dominique Planchot (l) en Pierre Nury laten hun deegbewerkingsmethode zien.

Back to basics: Franse broodambassadeurs tonen kunst van de eenvoud

Dominique Planchot en Pierre Nury lieten begin augustus in Nederland zien hoe je eenvoudig brood maakt. De werkwijze van deze Ambassadeurs du Pain:...

Foto: Studio 38C

Brood, de basis - wat moet erin, wat kan erin?

Het ware verhaal over brood, daarvoor moet je bij de vakman zijn. Een goede bakker die de bereiding van brood vanaf de basis kent. Een kenner die de...

Wat maakt IJssalon Florence voor de vijfde keer IJssalon van het Jaar?

Wat maakt IJssalon Florence voor de vijfde keer IJssalon van het Jaar?

Meesterijsbereider Marcel Janssen van IJssalon Florence in Nederweert heeft de titel IJssalon van het Jaar in 2002, 2011 en 2013 in de wacht...