Hanno Spanninga

Column Hanno Spanninga: 'Lekker'

Waarom is de oranjekoek van Bakker Ypma zo lekker? Waarom vindt ons gezin een zacht, wit bolletje met gebakken ei zo lekker? Waarom smaakt stokbrood...

<em>Rien Kos, directeur D. van der Pol en Zonen</em>

De Voorspelkalender II

Eind vorig jaar schreef ik een stukje met als titel ‘De Voorspelkalender’. Hierin gaf ik aan dat er zoveel voorspelbaarheid zit in wat we doen en in...

<h1>Het is bij ons rennen of stilstaan, zegt Tessa Everaers van Bakkerij Everaers in Renesse over het verschil tussen de zomer- en wintermaanden.</h1>
Foto’s: Peter Roek

Inspelen op zomerdrukte in de bakkerij

Er zijn bakkers die het hele jaar door een vrij stabiele omzet draaien, maar ondernemers in vakantiegebieden ervaren vaak een groot verschil tussen...

Wim Kannegieter, directeur Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij

Genieten van het mooie weer

Deze zomer hebben we te maken gekregen met de zomer ‘nieuwe stijl’. Door de klimaatverandering leek het weer in Nederland behoorlijk op dat in Spanje...

De toerende bakkers verenigingen het aangename met het nuttige door ook collega's te bezoeken op hun tochten.

Foto: MCdebakker

MCdebakker stapt weer op de motor

MCdebakker, de club van motorrijders die dagelijks professioneel te maken hebben met de bakkerij, houdt op 29 oktober een tourrit.

Arend Kisteman
Foto: Bakkerswereld

Verdwijnt de kennis?

De zomer is voor ons vaak een wisseling van de wacht. Stagiaires vertrekken en zaterdagmedewerkers zoeken het vanwege een nieuwe studie in een andere...

Mijn medewerkers zijn geen berggeiten

Mijn medewerkers zijn geen berggeiten

Na een jaar van hard werken verdient eenieder van ons team het om er even lekker tussenuit te gaan, op welverdiende vakantie. De tweede helft van het...