Bakkerswereld
Bakkerswereld
  • Ondernemen
  • Assortiment
  • Winkel
  • Mensen
  • Bakkerij
  • Recepten
InloggenAbonneren

Alles over Supermarkten

Foto: archief Bakkerswereld

Tweede campagne werpt voorzichtig vruchten af: broodconsumptie neemt...

De broodconsumptie in Nederland neemt langzaamaan weer toe. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Daarin is het...

Wim Kannegieter, directeur Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij

Column Wim Kannegieter: Stakende bakkers?

De bakkerijsector heeft het op dit moment zeer zwaar. Zowel gas/energieprijzen als de diesel zijn geëxplodeerd. Ook de grondstoffenprijzen (graan,...

Bakkerij in een Albert  Heijn. Supermarkten kunnen op blijvende groei rekenen.

‘Vers afbakbrood meldt niet altijd de wettelijk verplichte benaming’

Bijna alle supermarkten geven onvoldoende informatie over de broodproducten die ze afbakken in de winkel, stelt de Consumentenbond na eigen...

Het team van Hoogvliet ontvangt de oorkonde.
Foto: Distrifood

GfK Versrapport 2022: Hoogvliet verovert eerste plaats in brood

Hoogvliet neemt in het GfK Versrapport de eerste plek in brood over van Jan Linders. Daarmee lijkt de investering in een eigen bakkerij van enkele...

Consumentenbond test meergranenbrood supermarkt – Lidl wint vooral door zoutreductie

Consumentenbond test meergranenbrood supermarkt – Lidl wint vooral...

Het best scorende meergranenbrood in de supermarkt is het donker meergranen van de Lidl, zo blijkt uit een test van de Consumentenbond. Lidl durft...

Foto: Fotopersbureau Dijkstra

Broodafdeling krijgt prominente plek in nieuw formuleconcept Plus...

Plus introduceert een nieuw formuleconcept: Plus Vandaag. Snelheid en gemak zijn belangrijke pijlers, hierbij ligt de focus op ontbijt, lunch en...

Foto: Ton Kastermans

Foodinflatie: fabrikanten en retail sluiten vaker kortlopende...

Fabrikanten en supermarkten sluiten steeds vaker contracten af met een korte looptijd. Daarin staan steeds vaker clausules die het voor fabrikanten...

Dorien van Haselen (l) en Chantal de Rijk.

Interview: Chantal de Rijk (Goedhart) over de markt voor brood

De broodconsumptie stond tijdens corona onder druk. Mensen werkten thuis en ontbijt en lunch werden een feestje. ‘De traditionele boterham maakte...

Foto: Jan Willem Schouten/ Archief Bakkerswereld

Aantal bakkerijen in Nederland stijgt explosief

Voor het eerst sinds de afgelopen twaalf jaar is het aantal winkels gestegen. Vooral het aantal bakkerijen, supermarkten en slijterijen is flink...

Weer minder brood verorberd in 2021, maar ambacht groeit tegen klippen op

Weer minder brood verorberd in 2021, maar ambacht groeit tegen...

Het totale broodvolume in Nederland is in 2021 met -4,2 procent gedaald naar een totaal van 783.388.000 kg. In 2020 was dit nog 817.617.000 kg. Het...

Volgende pagina

Meld je aan voor de Bakkerswereld nieuwsbrief!

Bakkerswereld.nl is de nieuwssite voor de bakkersbranche. Schrijf je nu in voor de Bakkerswereld.nl nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het nieuws, foto & videoreportages, achtergronden en recepten voor de bakkersbranche in jouw mailbox.
Bekijk vacatures
  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Adverteren
  • Contact

Thema's

  • Recepten
  • Bakkerij
  • Winkel
  • Mensen
  • Ondernemen
  • Assortiment

Volg Bakkerswereld

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Bakkerswereld is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen