
De broodconsumptie in Nederland neemt langzaamaan weer toe. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Daarin is het...
De broodconsumptie in Nederland neemt langzaamaan weer toe. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Daarin is het...
De bakkerijsector heeft het op dit moment zeer zwaar. Zowel gas/energieprijzen als de diesel zijn geëxplodeerd. Ook de grondstoffenprijzen (graan,...
Bijna alle supermarkten geven onvoldoende informatie over de broodproducten die ze afbakken in de winkel, stelt de Consumentenbond na eigen...
Hoogvliet neemt in het GfK Versrapport de eerste plek in brood over van Jan Linders. Daarmee lijkt de investering in een eigen bakkerij van enkele...
Het best scorende meergranenbrood in de supermarkt is het donker meergranen van de Lidl, zo blijkt uit een test van de Consumentenbond. Lidl durft...
Plus introduceert een nieuw formuleconcept: Plus Vandaag. Snelheid en gemak zijn belangrijke pijlers, hierbij ligt de focus op ontbijt, lunch en...
Fabrikanten en supermarkten sluiten steeds vaker contracten af met een korte looptijd. Daarin staan steeds vaker clausules die het voor fabrikanten...
De broodconsumptie stond tijdens corona onder druk. Mensen werkten thuis en ontbijt en lunch werden een feestje. ‘De traditionele boterham maakte...
Voor het eerst sinds de afgelopen twaalf jaar is het aantal winkels gestegen. Vooral het aantal bakkerijen, supermarkten en slijterijen is flink...
Het totale broodvolume in Nederland is in 2021 met -4,2 procent gedaald naar een totaal van 783.388.000 kg. In 2020 was dit nog 817.617.000 kg. Het...