Alles over Stukwerk

Aanbieders van voedsel in de losse verkoop zijn verplicht vooraf de vooraf vermelden welke van de veertien allergenen in de levensmiddelen aanwezig zijn. Foto: NVWA

Allergenen op het etiket? Dit zijn de voorschriften

Het verstrekken van informatie over allergenen is onderdeel van de wettelijke etiketteringsvoorschriften. De vereisten voor het verstrekken van...

Foto: Banketbakkerij De Maro

Recall speltvolkoren eierkoeken De Maro wegens glasstukjes

Banketbakkerij De Maro heeft consumenten, die speltvolkoren eierkoeken met een THT-datum van 14 februari 2015 tot en met 14 april 2015 hebben...

De twaalf juryleden wezen Leon van Dongen unaniem als winnaar aan. Foto: Omroep Brabant

Leon van Dongen wint strijd om Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Bakker Leon van Dongen van Bakkerij Van Dongen in Wagenberg is de winnaar van de strijd om de titel Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2015. Als...

Foto: Peter Roek

Strijd om Bolustrofee 2015 binnen NBOV-regio Zeeland

De jaarlijkse strijd om de Bolustrofee tussen de Zeeuwse ambachtelijke brood- en banketbakkers vindt dit jaar plaats op 17 maart tijdens de...

Tijdens de voorrondes op maandag 2 en dinsdag 3 maart moesten de deelnemers ieder vijftien worstenbroodjes inleveren. Deze werden beoordeeld door een jury van bakkers, slagers en horecaprofessionals. Foto: Scholengemeenschap De Rooi Pannen

Negen bakkers in finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Negen ambachtelijke bakkers dingen mee naar de trofee voor Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Zij behoren tot de tien genomineerden in de...

Beurs Las Vegas inspireert

Beurs Las Vegas inspireert

International Baking Industry Exposition (IBIE), die begin deze maand plaatsvond in Las Vegas, trok ruim 20.000 bezoekers. Zij lieten zich inspireren...

Crolus variant op bolus

Crolus variant op bolus

Stadsbakkerij Broodt uit Eindhoven heeft een Nederlandse variant van de Amerikaanse cronut ontwikkeld. De crolus is een krokante Zeeuwse bolus....

BetterBagels genomineerd voor LEF

BetterBagels genomineerd voor LEF

BetterBagels in Leiden is genomineerd voor de starterswedstrijd LEF. Deze wedstrijd in de regio Rijnland wordt georganiseerd voor startende...

Stadsbakkerij Broodt lanceert Crolus

Stadsbakkerij Broodt lanceert Crolus

Stadsbakkerij Broodt uit Eindhoven heeft een Nederlandse variant van de Amerikaanse Cronut ontwikkeld. De Crolus is een krokante Zeeuwse Bolus.

FB

Zwolse cronut in RTL Late Night

Max van Dijk van banketbakkerij Van Orsouw in Zwolle presenteerde gisteren de Zwolse cronut in de RTL Late Night-show van Humberto Tan. 'Het was heel...