
Nicole Schabbink van Bakkerij Schabbink in Saasveld vindt de bereiding en traditie zo bijzonder, dat ze de Twentse krentenwegge heeft aangemeld voor...
Nicole Schabbink van Bakkerij Schabbink in Saasveld vindt de bereiding en traditie zo bijzonder, dat ze de Twentse krentenwegge heeft aangemeld voor...
Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons in het Noord-Hollandse Heemskerk bestaat komende maand veertig jaar. Over ‘het geheim’ achter veertig jaar...
Het Heemskerkse Ezelsoor is al dertien jaar een groot succes met bij Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons in Heemskerk. Wat maakt het gebakje tot zo’n...
In de zomer van 2021 is landbouwer Bart Huijts begonnen met het oogsten van tarwe dat in samenwerking met Bakkerij Voncken in Kerkrade is ontwikkeld....
Ambachtelijke koekmakerij ’t Keukske heeft zaterdag haar deuren geopend in het centrum van Maastricht. De koekmakerij wordt gerund door drie jonge...
Vlaanderen en Nederland zijn gestart met de aanvraag voor een Europese erkenning van de Limburgse Vlaai. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, is de...
Pompoenen telen deed groentekweker Gert Smits al, wel zestig soorten, voor consumptie en voor de sier. Oliepompoenen verhakselen om vervolgens de...
De zussen Henny en Betty Feenstra hebben samen het Fries Bakboek geschreven. Het boek staat boordevol zoete recepten uit de Friese bakkerstraditie,...
Bakker Roel Peeters van Bakker Peeters in Kessel heeft het vlaaienboek ‘Vlaai’ geschreven, dat eind oktober is verschenen. Ter promotie maakt hij de...
Televisie-kok Rudolph van Veen gaat voor zijn programma ‘Rudolph’s Bakery: De Bakfiets’ in iedere provincie op zoek naar streekproducten uit de...