Alles over Seizoensproducten

Vicky Littlejohn
assortiment

Column Vicky: 'Verkeerde seizoen-timing!'

'Vicky! Zullen we meedoen met deze vakwedstrijd?' Mijn collega's komen naar me toe met de oproep. We hebben inmiddels een klein beetje ervaring met wat het meedoen en winnen kan doen voor je bedrijf én de teamsfeer, dus ik duik erin. Maar wat schetst mijn verbazing?

Nieuws

Bagels & Beans wordt 4 oktober even Beagels & Beans

Op vrijdag 4 oktober wordt de naam van de bekende horecaformule Bagels & Beans even omgedoopt tot Beagles & Beans. De naamsverandering wordt gevierd met een gratis koffie of thee en een winactie voor iedereen die met (huis)dier langs komt. De naamsverandering wordt op 5 oktober weer teruggedraaid.

Ontwerp van de nieuwe evenementenlocatie in Arnhem.
Ondernemen

Gele kubus als geel gebakje

Pierre Kegels van lunch- en werkcafé The Workstation en Stephan Stienstra van Patisserie Christiaan hebben samen een nieuw Arnhemse gebakje ontwikkeld in de vorm en de kleur van de gele kubus.

Bakkers krijgen steeds meer concurrentie. Juist met hun ambachtelijkheid kunnen ze zich daarvan onderscheiden, aldus 
Steven E. Verweij, president Europe & AMEAP van Dawn Foods.
Foto’s: Dutch Photo Agency
Ondernemen

'Klassieke producten in een nieuwe jas steken'

Ambachtelijke bakkers krijgen steeds meer concurrentie. Juist met hun ambachtelijkheid kunnen ze zich daarvan onderscheiden. Deze ambachtelijkheid hoeft niet altijd tot uitdrukking te komen vanuit de grondstoffen, of de bereiding, maar kan ook in de afwerking zitten. Zo kunnen bakkers rond Halloween bijvoorbeeld monsters in hun winkel verkopen. Dawn Foods levert hiervoor allerlei inspiratie.

Afbeelding: Van Vessem en Jopen
Bakkerij

Van Vessem en Jopen: broodbier en bierbrood uit reststromen

Bakker Van Vessem en craftbierbrouwerij Jopen hebben de handen ineengeslagen. De Haarlemse ondernemingen hebben hun reststromen ingezet om een Vaderdaggeschenk te creëren. Met als resultaat: een originele herbruikbare tas met bierbrood én broodbier.

Een still uit de reportage van zender Regio8 over de Superboerenbol van Kampioensbakker Paul Berntsen uit Didam. (afbeelding: Regio8)
Nieuws

Paul Berntsen haakt in op promotiekansen De Graafschap

Paul Berntsen haakt in op de promotiekansen van De Graafschap. De Kampioensbakker uit Didam lanceerde de Superboerenbol, vernoemd naar de geuzennaam van de Doetinchemse eerstedivisievoetbalclub.

Foto: Bakkerij Bekkers
Mensen

Bekkers haakt al voor behalen titel in op kampioenschap PSV

PSV moest de wedstrijd tegen Ajax zondagmiddag nog wel winnen, maar het vertrouwen bij Bakkerij Bekkers was zó groot, dat de Veghelse bakker sinds donderdagochtend al kampioenstaarten verkocht ter ere van de 24e landstitel van de Eindhovenaren. Het vertrouwen bleek terecht.

Foto: Pandriks Bake Off
Bakkerij

Inspelen op trends met bake-off- en make-offproducten

Bake-off en make-off blijven onverminderd populair in het ambacht. Met deze producten kan zeer gemakkelijk worden ingespeeld op trends, zoals een stijgende vraag naar producten die puur, eerlijk, biologisch, of vegetarisch zijn, of die direct kunnen worden geconsumeerd.

Blog

Menukaart

De zomer loopt op zijn retour. Kinderen gaan weer naar school en je vakantie is een mooie herinnering.

Wim Kannegieter, directeur Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij
Ondernemen

Tijd voor nieuwe inspiratie

Wat zijn de seizoenen toch fantastisch. De dagen zijn aan het lengen. Het voorjaar is in volle bloei en gaat deze maand over in de zomer. We hebben inmiddels alweer van de eerste avonden buiten eten en het buitenleven mogen genieten. Uit deze variatie en verschillen in de seizoenen halen we inspiratie en nieuwe kracht. Immers, elk seizoen heeft zijn eigen karakteristieken en mooie kanten.