Alles over Royal Koopmans

Dé perfecte oliebol bakken? Dat kan met deze vijf tips
Dé perfecte oliebol bakken? Dat kan met deze vijf tips

Oliebollen zijn dé omzetmaker in de decembermaand. Hoe zet je dit jaar je oliebollen optimaal op de kaart? Hierbij de belangrijkste tips op een rij.

Een van de Nederlandse akkers waar Koopmans een goede kwaliteit baktarwe oogst.
'Extreem weer, maar Nederlandse tarweoogst is super'

Ondanks extreme weersomstandigheden is de nieuwe oogst Nederlandse tarwe van hoge kwaliteit, meldt leverancier Royal Koopmans. Dit geldt zowel voor de reguliere Nederlandse baktarwe als voor de Nedertarwe.

Dirk Lodewijk, CEO Royal Koopmans, neemt de oorkonde in ontvangst van Romy Blankenspoor (directeur Koning Willem I Stichting) en juryvoorzitter Niels Onkenhout.
Concurreren op duurzaamheid en verbinding levert Royal Koopmans mooie...

Royal Koopmans in Leeuwarden is een van de drie kanshebbers op de Koning Willem I Prijs 2024 in de categorie Grootbedrijf. Volgens de jury heeft de meelleverancier bewezen dat de overgang naar natuur-inclusieve akkerbouw mogelijk is, in samenwerking met de keten.

Het eerste schip op biobrandstof dat Nedertarwe duurzaam vervoert.
Royal Koopmans vaart duurzaam: eerste Nedertarwe verscheept met 85%...

Royal Koopmans zet een historische stap naar een duurzamere toekomst. De graanspecialist vervoert voor het eerst Nedertarwe met een schip dat wordt aangedreven met duurzame biobrandstof. De mijlpaal markeert voor het concern een revolutionaire verschuiving in zowel de scheepvaart als de voedselproductie.

Meester Boulanger en oliebollenkeurmeester Wietse Schiere van Royal Koopmans. Foto: Royal Koopmans
Verhoog je oliebollenverkoop met deze tips

Frituurproducten spelen een belangrijke rol in het assortiment van de bakkerij. Hiermee kun je je onderscheiden, je bedrijf op de kaart zetten én extra omzet genereren. In deze serie verdiepen we ons in de allerlekkerste oliebollen. In dit tweede deel geven we tips om de oliebollenverkoop verder te vergroten.

Boer, molenaar en natuurbeschermer werken samen in het project Nedertarwe. Foto: Royal Koopmans
Productie Nedertarwe opgeschaald: steeds meer bakkers doen mee

Het Nedertarwe-project van meelleverancier Royal Koopmans neemt met ruim 50 aangesloten bakkerijwinkels en een opschaling naar 15.000 ton tarwe steeds grotere vormen aan. 'Ons lokale duurzaamheidsverhaal breidt zich steeds verder uit', zegt Bas Dolman, commercieel directeur bij Royal Koopmans.

Tarwe van Nederlandse bodem biedt steeds meer perspectief in duurzaamheid en voedselzekerheid. Foto ANP
Komt alle brood van Nederlandse bakkers in 2027 van eigen bodem?

Binnen 5 jaar moet al het brood gebakken door Nederlandse bakkers van graan van eigen bodem komen. Dat althans is de inzet van het project PPS Nederlandse Baktarwe. Nederlandse baktarwe zou er goed genoeg voor moeten zijn.

Puur Posthuma viert overstap naar Nedertarwe met Experience voor klanten
Puur Posthuma viert overstap naar Nedertarwe met Experience voor...

Bakkerij Posthuma, met vestigingen in Wommels, Sneek, Bolsward en Scharnegoutum, stapt over op Nedertarwe van Royal Koopmans. Dat viert de bakkerij op bijzondere wijze: niet alleen kunnen klanten een kennismakingspakket aanschaffen tegen een leuke korting, ook maken ze kans op twee kaarten voor het speciale Posthuma's Nedertarwe Experience.

De nieuwe generatie broden van Vergheten Graenen van Royal Koopmans. Foto's: Royal Koopmans
Royal Koopmans lanceert nieuwe generatie broden van Vergheten Graenen

Royal Koopmans introduceert Vergheten Graenen: eeuwenoude granen met een oude historie binnen de broodcultuur, in een modern jasje gestoken. Hiermee kunnen bakkers dé nieuwe generatie broden bakken en een onderscheidend en smaakvol assortiment neerzetten.

Bakkers van Verloop is overgeschakeld op 100 procent Nederlands graan. Foto: Bakkers van Verloop
Jitze Verloop: 'Stap dichterbij een verantwoorde manier van werken'

De Bakkers van Verloop uit Gorredijk, met filialen in Beetsterzwaag, Drachten, Heerenveen, Noordwolde en Oldeberkoop, is volledig overgestapt op Nederlandse meel en bloem. 'Duurzamer en lokaler handelen wordt steeds belangrijker', vertelt Jitze Verloop. 'Wij willen graag ons steentje bijdragen aan een betere wereld. Daarom zijn we zo blij met Nedertarwe. We blijven hiermee werken en we hopen dat meerdere bakkerijen zullen aansluiten.'