Alles over ROC

Rudolph van Veen geeft bakkers in de dop levenslessen: 'Niet alles hoeft foutloos te zijn'

Rudolph van Veen geeft bakkers in de dop levenslessen: 'Niet alles...

Sinds dit studiejaar is Meesterpatissier en Meesterkok Rudolph van Veen ambassadeur van de opleidingen Brood & Banket van het ROC van Amsterdam. Gisteren gaf hij zijn eerste gastles. Naast kennis over de verschillende technieken deelde hij ook levenslessen: 'Als het eindresultaat niet perfect is, strooi er dan extra poedersuiker over. Of: geef er een eigen draai aan en zeg dat het zo de bedoeling was.'

Jet Alkemade: 'Daar hangt de geur van warme broodjes en gebak in de lucht'

Jet Alkemade: 'Daar hangt de geur van warme broodjes en gebak in de...

Jet Alkemade, studente aan het ROC van Amsterdam, zit in het 2e jaar van haar bakkersopleiding Leidinggevende in de bakkerij.

Vegan patisserie. Foto: Debic

Vakopleiding Vegan Patisserie genomineerd voor Vegan Award

De nieuwe, eenjarige vakopleiding Vegan Patisserie van het ROC van Amsterdam is genomineerd voor de Vegan Awards in de categorie Educatie & Informatie. Ook Vega La Vie in Ulft, Bakkerij van Planten te Tilburg, Saint Jean in Amsterdam en Lente uit Gouda zijn eveneens genomineerd, in de categorie Vegan Bakkerij en Patisserie.

Goud voor Rianne van der Vlugt.

Scoren op NK Jeugd: 'Op tijd beginnen, weinig stressen'

Rianne van der Vlugt (19), NK Jeugdkampioen in de klasse Zelfstandig werkend brood- & banketbakker, blikt terug op de wedstrijden en geeft medestudenten tips: 'Begin op tijd. Dan heb je de minste stress. En vergeet niet om voor of na de prijsuitreiking foto's te maken van alle producten. Dat is leerzaam en zorgt voor nieuwe inspiratie.'

Vorig jaar kregen de winnaars ieder een professionele kampioensbuis uitgereikt.

Op naar Wageningen: regiokampioenen zijn er klaar voor

In totaal 43 regiokampioenen hebben zich de afgelopen weken geplaatst voor het NK Jeugdvakwedstrijden, volgende week in Wageningen. Op 10 april strijden zij op het ROC Rijn IJssel om het Nederlands Kampioenschap.

Behalve de bakkerij is ook de lesmethode van het Summa College state-of-the-art. Docent Mark Wils (l) geeft uitleg. Foto's: Bert Jansen

State-of-the-art-bakkerij Summa volledig gasloos en energiezuinig van...

De nieuwe bakkerij van het Summa College in Eindhoven is volledig gasloos. Alle machines zijn bovendien energiezuinig. 'De energietransitie vergt ook van bakkers in de dop een andere manier van bakken en een nieuw theoretisch kennisniveau', zegt docent Mark Wils.

Rudolph van Veen draagt het onderwijs een warm hart toe en juicht de nieuwe vegan trend toe. Op de foto vlnr: studente Carlijn de Bruin, Stef van Zoomeren (docent-patissier), Rudolph van Veen, Dennis de Jong (docent-patissier), studente Yolin Berghuizen en Neil Commandeur (opleidingsmanager) van het ROC van Amsterdam.

Rudolph van Veen trapt opleiding Vegan Patisserie af op Horecava

Op de eerste dag van de Horecava lanceert het ROC van Amsterdam-Flevoland de nieuwe opleiding Vegan Patisserie. Rudolph van Veen, Meesterkok en Meesterpatissier, mocht als eerste van de vegan-variaties proeven en trapte daarmee de opleiding officieel af.

Vegan patisserie. Foto: Debic

Eerste Nederlandse opleiding Vegan Patisserie is een feit

ROC van Amsterdam - Flevoland start met de eerste Nederlandse opleiding Vegan Patisserie. Deze nieuwe studie biedt een uitgebreide inleiding tot de kunst van het bakken van banket zonder het gebruik van dierlijke grondstoffen zoals zuivel, eieren en honing.

Tim Bienefelt in actie tijdens Skills Heroes Boulanger in 2019.
Foto: World Skills Nederland

Ministers Dijkgraaf en Wiersma te gast bij Skills The Finals

Ruim 700 vmbo-leerlingen en mbo-studenten uit heel het land strijden donderdag 31 maart en vrijdag 1 april om het Nederlands Kampioenschap in hun vakgebied. Ook leerlingen uit het brood- en banketonderwijs nemen deel aan deze Skills The Finals. Ze krijgen hoog bezoek van het ministerie.

Gelukkig hebben we de foto's nog: eindexamenproducten in beeld

Gelukkig hebben we de foto's nog: eindexamenproducten in beeld

Onder het mom: gelukkig hebben we de foto's nog, hierbij enkele foto's van de producten die geslaagde studenten Boulanger 4 van het ROC van Amsterdam maakten voor hun eindexamen.