Alles over Plantaardig

Een croissant gebakken met de plantaardige boter van Be Better My Friend.

Plantaardige botercultuur: de toekomst van patisserie

Be Better My Friend produceert, in samenwerking met Royal Smilde, plantaardige boter voor bakkers. Dat is volgens Joost Lindeman, medeoprichter en...

Wouter Staal

Wouter Staal (YB) adviseert bakkers over plantaardig assortiment:...

Met YB (voorheen Yoghurt Barn) heeft Wouter Staal de overstap naar een volledig plantaardig assortiment gemaakt. Naast de verkoop van zijn...

De twee Plantastic Pastry-sessies van Dawn Foods zijn door veertig ambachtelijke bakkers. Foto: Dawn Foods

Inspiratiesessies Plantastic Pastry: 'Starten met plantaardig is...

Dawn Foods organiseerde onlangs vegan inspiratiesessies onder de naam Plantastic Pastry, waarbij veertig ambachtelijke bakkers volop werden...

Met Zwamcijsbroodje inspelen op de vraag naar plantaardige worstenbroodjes

Met Zwamcijsbroodje inspelen op de vraag naar plantaardige...

Na het succes van het Zwamcijsje, een plantaardig saucijzenbroodje met vulling op basis van Nederlandse oesterzwamvoetjes, lanceert Zwamcijsje BV...

De Debic Vegantop: Speel in op de veranderende markt

De Debic Vegantop: Speel in op de veranderende markt

Verras je klanten met een uitgebreider gebaksassortiment, inclusief plantaardige opties. Dit hazelnoot schuimgebakje toont aan dat er geen compromis...

Foto: CSM

Drie tips om je gebaksassortiment gezonder te maken

Gezondheid is hot. Steeds meer consumenten letten op de ingrediënten van hun voedingsmiddelen en kiezen bewust voor lekkernijen met minder zout en/of...

Jolisca Bakker van Bakkers Bakery. Foto: Roel Dijkstra Fotografie

Jolisca Bakker van Bakkers Bakery over vegan gebak: 'Bereiding is...

Jolisca Bakker besloot zich na het volgen van cursussen aan het Bakery Institute te verdiepen in vegan gebak voor de horeca, zoals cakes,...

Foto: Facebook

Het Zaanse Bakkertje: '99 Procent van ons assortiment is vegan'

Het Zaanse Bakkertje in Zaandam is een jaar of zeven geleden gestart met de verkoop van vegan producten. Inmiddels trekt het assortiment...

Foto: Debic

Acht tips om te starten met vegan

Vegan is geen hype, maar mainstream geworden. Het aanbieden van vegan lekkernijen biedt volop kansen. Toch zien veel ambachtelijke bakkers de...

Foto: Sonneveld

Aanbod vegan nog te karig in bakkerij, vinden leveranciers

Het aanbieden van vegan producten heeft een aantal voordelen. Zo kun je met een vegan assortiment een nieuwe doelgroep aanspreken, inspelen op...