Alles over Pizza

Pizza Profs organiseert tweede inspiratie event.

Behoefte aan pizzakennis blijft hot: tweede event voor profs op de rol

Na een succesvolle eerste editie in 2022 organiseert Pizza Profs opnieuw het Pizza Inspiratie Event. Het programma biedt onder meer demonstraties door de Nederlands Kampioen pizza bakken 2024 en presentaties van Wout Hooghiemstra van De Pizzabakkers.

De traditionele pizza margherita.

Pizza bakken naar Italiaanse recept - verwarmend en gezellig voor...

Pizza! Van het Boulangerie Team, gemaakt naar origineel Italiaans recept, tijdens een wedstrijd in het hol van de leeuw. Italië, want daar moet je zijn voor kennis over de ultieme structuur en korstervaring. Beleg de pizza zoals jij en vooral de klant natuurlijk, haar het lekkerst vinden.

Tawfik el Shanwany weet niet wat hem overkomt. Foto: MH

Winnaar NK Pizza Bakken had eigenlijk geen tijd om mee te doen

Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam heeft het NK Pizza bakken 2024 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn deeg en kooktechnieken. De ondernemer toonde zich na afloop verbaasd, omdat hij erg heeft getwijfeld of hij wel mee moest doen met de wedstrijd..

Renato Bosco

Internationale pizzachef Renato Bosco in jury van eerste NK Pizza...

De eerste editie van het Nationaal Kampioenschap Pizza Bakken 2023 op 10 januari tijdens de Horecava krijgt internationale allure. De Italiaanse pizzachef Renato Bosco komt speciaal naar Amsterdam om de pizza profs die deelnemen aan deze competitie te beoordelen. Daarnaast bestaat de vakjury onder meer uit SVH Meesterkok Robert Kranenborg.

De Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti.

Italiaanse tomatenspecialist inspireert tijdens event

Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober het allereerste Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. De Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti is een van de gastsprekers. Daarnaast zijn er verschillende lezingen en proeverijen. Het event is ook interessant voor bakkers met pizza's in hun assortiment.

Rijst is nog volop verkrijgbaar. Foto: Yuki Ho Unsplash

Pizza Hut Japan komt met rijstbodem vanwege hoge tarweprijs

Pizza Hut Japan biedt vanaf komende week ook pizzabodems op basis van rijst aan. De nieuwe gerechten zijn mede ingegeven door de torenhoge graanprijzen.

Pizza’s uit de houtgestookte oven, gemaakt met lokale streekproducten van de verschillende markten uit de omgeving. 
Foto's: Mark Wils

Wereldbakkers in Frankrijk: 'Hier oogst men wat de natuur geeft'

Bakkerijdocent Mark Wils is met zijn gezin in het Franse departement Allier, dat haar naam dankt aan de gelijknamige rivier. Een mooi gebied tijdens een warme, droge zomer. Mark doet er inspiratie op voor het nieuwe schooljaar. Of dat lukt?

‘Gezonde, licht verteerbare en culinaire pizza’s zijn de nieuwe foodtrend’, vertelt Marcel Losekoot van de Pizza Academy.
Foto’s: Jan Willem Schouten

Pizzaprof Losekoot kent de kneepjes van het vak: 'Rijpen is...

De gezonde en lekkere Italiaanse pizza weer laten 'shinen' in Nederland. Dat is de missie van Marcel Losekoot. In de zomer van 2021 publiceerde Bakkerswereld een pizzarecept van zijn hand. Een evergreen die ook deze zomer prima dienst doet.

Pizza Profs Jacob Jan Boerma en Marcel Losekoot bereiden zich voor op NK Pizza Bakken.

Strijd om de lekkerste 'pizza nova' barst los op NK Pizza Bakken 2022

Samen met De Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs op de Horecava in Amsterdam een krachtmeting voor professionele pizzaiolo's. Vanaf medio september is de inschrijving voor het NK Pizza Bakken gestart. Het NK Pizza Bakken is op dinsdag 11 januari 2022.

Marcel Losekoot. Foto's: Marjolijn Lamme

Trend: Platform Pizza Profs zet gezonde pizza op de kaart

Het landelijke vakplatform Pizza Profs gaat op 1 februari van start. Doel is om alle pizzaprofessionals online met elkaar te verbinden, te inspireren en te voeden met vakkennis.