Alles over NBC

Nieuwe verliefdheid kan brood- en graanconsumptie aanwakkeren
De consumentenliefde voor brood (en graan) neemt toe, maar kan nog wel een zetje gebruiken. De bakkersbranche staat voor die nobele taak. Met graan...

Bak- en smaakproeven bakkerszout 2.0 in volle gang, Ebic analyseert...
De bak- en smaakproeven met nieuwe zoutsamenstellingen voor brood zijn van start gegaan. De proeven zijn de opmaat naar het nieuwe bakkerszout 2.0.

Column Ivo van Dijkhuizen: Eenduidige vezelmeter: niet sexy, wel...
Een centrale regie op de vezelmeter is wenselijk. Wellicht een idee voor het ambacht om deze handschoen op te pakken, nu de supers de vlucht reeds...

Ambachtelijke bakkers kunnen weer inschrijven voor...
Dit jaar wordt voor de tweede keer een onafhankelijk Burgemeestersontbijt georganiseerd. Ambachtelijke bakkers die volkorenbrood willen leveren en op...

Bakkerszout 2.0 verder uitgekristalliseerd: praktijkproeven dit najaar
Het project Bakkerszout 2.0 getuigt van verdere volwassenwording van de sector. Doel is natrium in bakkerszout te verlagen en het zout te verrijken...

Futuremakers organiseert 4 Meet&Match-sessies voor studenten en...
Het event Futuremakers vindt in oktober 4 keer plaats, op 4 verschillende locaties. Het Meet&Match-event brengt bedrijfsleven en onderwijs samen met...

Gratis stickers voor deelname Verspillingsvrije Week
De week van 11 tot en met 17 september staat volop in het teken van het tegengaan van verspilling. Ook ambachtelijke bakkers kunnen hieraan...

Tweede campagne werpt voorzichtig vruchten af: broodconsumptie neemt...
De broodconsumptie in Nederland neemt langzaamaan weer toe. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Daarin is het...

Starten vegan producten? Begin met het groot- en kleinbrood, tipt NBC
Bakkers die willen inspelen op de vraag naar vegan producten kunnen volgens Linda van Zonsbeek, Kennisspecialist Voeding & Gezondheid van het...

Allergenen-alert: 'Verzamel informatie niet alleen omdat de NVWA...
Klanten juist informeren over allergenen en waar ze er (meer) informatie over kunnen vinden, vraagt om een pro-actieve houding. Dit artikel gaat in...