lokaal

Verder verduurzamen? Deze bakkers geven het goede voorbeeld
In de bakkerij van de toekomst wordt zo duurzaam mogelijk gewerkt. Dat heeft betrekking op een breed aantal onderwerpen, zoals energiebesparing, het...

Daan Hesseling over Beter Bijland-brood: 'Wisselende kwaliteit maakt...
Meester Boulanger Daan Hesseling heeft begin 2022 samen met een lokale boer en een graanspecialist een lokaal brood ontwikkeld: Beter Bijland. 'Het...

Het Graanschap wil duurzaam geteeld graan voor alle bakkers...
Drie jaar geleden ging Het Graanschap van start: een uniek initiatief dat de hele keten van graan tot brood in eigen hand heeft. Inmiddels heeft het...

Keuze voor uitsluitend Nederlandse tarwe bevalt Bakker Blom uitstekend
Bakker Blom bakt zijn brood al vijf jaar lang van uitsluitend Nederlandse tarwe. Daarmee was de bakkerij destijds de eerste in Nederland. De familie...

Mühlenchemie looft prijs uit voor onderzoek naar samengesteld meel
De Duitse meelbehandelingsspecialist Mühlenchemie heeft ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan een promotieprijs in het leven geroepen voor...

Achterhoeks graan op internationale bakwedstrijden in Tokyo, Nantes...
De Achterhoekse graanoogst 2022 is binnen én beoordeeld op bakkwaliteit. Alle dertien goed! Internationaal expert en broodartiest Hans Som testte...

Puur Posthuma viert overstap naar Nedertarwe met Experience voor...
Bakkerij Posthuma, met vestigingen in Wommels, Sneek, Bolsward en Scharnegoutum, stapt over op Nedertarwe van Royal Koopmans. Dat viert de bakkerij...

De cirkel is rond: uitreiking eerste Weyerts Eygenbrood
Wethouder Gerben But van gemeente Ooststellingwerf krijgt zaterdag het eerste Weyerts Eygenbrood overhandigd van bakker Cor Hofman van Nijstad De...

Aaldert en Hiltje Bruinsma veranderen de naam van hun bakkerij en...
Aaldert en Hiltje Bruinsma hebben de naam van hun bakkerij in het Friese Oentsjerk verandert van Bakkerij Braaksma in Bakkerij Rustiek. Ook hebben ze...

Bakker Cor Hofman: 'Jongere doelgroep waardeert lokale broden enorm'
In het project 'Van akker naar bakker' zorgen teler Karl Brouwer uit Elsloo, Stichting Korenmolen De Weyert in Makkinga en Bakkerij Nijstad de Echte...