Kwaliteit baktarwe kan al bij de oogst worden voorspeld
Het aandeel Nederlandse baktarwe in onder andere brood kan de komende jaren groeien. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research...
Het aandeel Nederlandse baktarwe in onder andere brood kan de komende jaren groeien. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research...
In de bakkerij van de toekomst wordt zo duurzaam mogelijk gewerkt. Dat heeft betrekking op een breed aantal onderwerpen, zoals energiebesparing, het...
Meester Boulanger Daan Hesseling heeft begin 2022 samen met een lokale boer en een graanspecialist een lokaal brood ontwikkeld: Beter Bijland. 'Het...
Drie jaar geleden ging Het Graanschap van start: een uniek initiatief dat de hele keten van graan tot brood in eigen hand heeft. Inmiddels heeft het...
Bakker Blom bakt zijn brood al vijf jaar lang van uitsluitend Nederlandse tarwe. Daarmee was de bakkerij destijds de eerste in Nederland. De familie...
De Duitse meelbehandelingsspecialist Mühlenchemie heeft ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan een promotieprijs in het leven geroepen voor...
De Achterhoekse graanoogst 2022 is binnen én beoordeeld op bakkwaliteit. Alle dertien goed! Internationaal expert en broodartiest Hans Som testte...
Bakkerij Posthuma, met vestigingen in Wommels, Sneek, Bolsward en Scharnegoutum, stapt over op Nedertarwe van Royal Koopmans. Dat viert de bakkerij...
Wethouder Gerben But van gemeente Ooststellingwerf krijgt zaterdag het eerste Weyerts Eygenbrood overhandigd van bakker Cor Hofman van Nijstad De...
Aaldert en Hiltje Bruinsma hebben de naam van hun bakkerij in het Friese Oentsjerk verandert van Bakkerij Braaksma in Bakkerij Rustiek. Ook hebben ze...