Alles over Koeling

. Foto's: VanVlietFotografie
Richard Martens van Bakker Joost: 'Rijsonderbreker biedt rust, gemak...

Om het bakkersvak aantrekkelijk te houden en een goede werkgever te zijn, moet je zorgen dat je mensen plezier houden in hun werk en kun je niet té veel van hen vragen. Dat is de overtuiging van Richard Martens van Bakker Joost in Odoorn. Hij investeerde vorig jaar in een Cool Rising-rijsonderbreker.

Het aantal nieuwe webshops in voeding groeide in 2021 het snelst met 39 procent.
Nederlanders bestellen structureel meer versproducten online

Ruim 74 procent van de Nederlanders blijft hun versproducten online bestellen. De versoepelingen die elkaar nu in rap tempo opvolgen brengen daar geen veranderingen in, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek van DirectResearch in opdracht van Trunkrs.

Sjoerd en Mieke Arts: 'We maken het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk'
Sjoerd en Mieke Arts: 'We maken het onze klanten zo gemakkelijk...

In de nieuwe winkel in Gennep hebben Jop, Sjoerd en Mieke Arts, eigenaren van Arts Bakkers, iets heel bijzonders gerealiseerd. Door groente, fruit, zuivel en verse sapjes aan het bakkersassortiment toe te voegen, is het een complete versmarkt geworden. Het filiaal past volgens de ondernemers helemaal bij de vraag van nu. 'Vooral de jongere generatie wil snel producten kunnen pakken en kiest voor gemak.'

Petra Smit
Veenhuizen verwelkomt Petra Smit als nieuwe accountmanager

Petra Smit is de nieuwe nationale accountmanager van Veenhuizen. Smit komt uit de cafetariahoek, dus de foodondernemer is voor haar geen vreemde. 'Ik heb onwijs veel zin om die relaties met klanten aan te gaan', vertelt ze.

Een oude bakkerijluikenkast van Emondt's Koeltechniek.
Hems Roerink: 'Emondt heeft alles in huis om dé trendsetter te...

Emondt bestaat 75 jaar. De onderneming is door de jaren heen uitgegroeid tot een zeer succesvol bedrijf, dat de meest vernieuwende concepten realiseert op het gebied van zowel winkelinrichting, als koel- en klimaattechniek. Voor de toekomst zet directeur Hems Roerink in op duurzame koelinstallaties en onderscheidende winkelinterieurs waarbij de verschillende producten dusdanig gepresenteerd worden dat ze een maximale beleving en omzet opleveren.

Theo van Hoof
Van Hoof versterkt V-Team Verhoeven

Het gespecialiseerde Vacuum Cooling & Baking team (V-Team) van de Verhoeven Bakery Equipment Family is verder versterkt door de toetreding van Theo van Hoof. Als technoloog heeft hij ruim veertig jaar ervaring opgebouwd in de bakkerij industrie.

RBK Group gaat samenwerken met Adviesburo Verhoef.
RBK Group gaat samenwerken met Adviesburo Verhoef

De RBK Group uit Deventer is een strategische samenwerking aangegaan met Adviesburo Verhoef in Lochem en heeft een meerderheidsbelang het adviesbureau genomen.

De Bakkende Brabander bezorgt Bossche bollen in heel Nederland.
De Bakkende Brabander bezorgt Bossche bollen in heel Nederland

Als enige bakker in Nederland bezorgt De Bakkende Brabander Brabantse Bossche Bollen door heel Nederland. De bollen worden gekoeld geleverd, zodat er last minute een culinaire traktatie op tafel kan worden getoverd.

RCC K&L en Vakblad Warmtepompen organiseren een online symposium over koeling in kleinere winkels.
Foto: archief Bakkerswereld
Online symposium 'Kansen klimaatvriendelijk koelen kleine winkels en...

Supermarktketens zetten momenteel grote stappen in klimaatvriendelijk koelen. Hoe kunnen kleine winkels, biofood-winkels en kleine biofood-producenten daarbij aanhaken? Dat is het onderwerp van een gratis online symposium dat op 21 september plaatsvindt. Het symposium wordt georganiseerd door RCC K&L en Vakblad Warmtepompen.

Op koel- en vriesdeuren is energie te besparen.
Foto: Metaflex Doors
Energiebesparing haalbaar op koel- en vriesdeuren

In de voedingsindustrie zijn koel- en vriesdeuren van groot belang voor het behoud van de productkwaliteit. Er valt veel winst te behalen op het gebied van energiebesparing, stelt Metaflex Doors Europe uit Aalten.