FreshRecruitment
Spelen met voeding helpt kids gezonder te eten
Als gezond en duurzaam eten wordt gekoppeld aan spelen en beleven, pakken kinderen goed voedsel makkelijker op. Dat blijkt uit onderzoek van het Louis Bolk Instituut.
Als gezond en duurzaam eten wordt gekoppeld aan spelen en beleven, pakken kinderen goed voedsel makkelijker op. Dat blijkt uit onderzoek van het Louis Bolk Instituut.
Ik zeg het al jaren: als het vaderschapsverlof erdoor komt, dan verkoop ik de tent! Vind ik vaders stom? Welnee! Maar er komen alleen maar verlofregelingen bij en er gaat nooit een regeling af.
Bakeplus en partners lanceren dit jaar de vernieuwde Sinterklaascampagne voor (kinderen van) consumenten van de bakker. De actie bestaat uit een kleurrijke aftelkalender met het thema 'Wie is de geheime hulppiet?' en een uitgebreid marketingpakket met posters en online materialen. Hiermee kunnen bakkers van de Sinterklaasperiode een groot succes maken. Wie ontmaskert dit jaar de geheime hulppiet?
MAX zendt het tweede seizoen van Heel Vlaanderen Bakt Kids uit. Acht dappere jonge amateurbakkers betreden de tent. Zes weken lang zal er een hevige bakstrijd plaatsvinden in de schaduw van het imposante Rubenskasteel in Elewijt. Het nieuwe seizoen is vanaf zaterdag 25 juni om 19.20 uur te zien bij MAX op NPO Zapp (NPO 3).
Voor elk kind onder de 8 jaar heeft een medewerker recht op 26 weken ouderschapsverlof. Vanaf augustus 2022 wordt dit verlof deels betaald. Voor medewerkers met kinderen zijn er ook nog het zwangerschaps- en bevallingsverlof, (aanvullend) geboorteverlof en adoptie- en pleegzorgverlof. Waar moet je rekening mee houden als je medewerker ouder of verzorger wordt?
Van je passie je werk maken: voor velen is het een droom, Sylke Kempe is het gelukt. Met haar bedrijf in eetbaar koekjesdeeg Let's Dough It groeide ze in 2,5 jaar uit tot een goedlopend bedrijf. Zo goedlopend, dat ze inmiddels zelfs haar vriend én ouders in dienst heeft. Wat is de reden van het grote succes? Kinderen kunnen eindelijk veilig cookie dough eten, want in dit deeg zit geen rauw ei verwerkt.
Kinderen en jongeren houden van eten. Maar hoe eten ze? En eten ze wel gezond? Wat hebben ze nodig en kunnen (bakkerij-)ondernemers daarop inhaken door hun producten en winkel aantrekkelijker te maken? Uit het gesprek dat Teun van de Keuken vanavond, 17 februari om 20 uur met de jongeren aangaat, komen wellicht mooie aanknopingspunten naar voren.
Arend Kisteman, eigenaar van De Stadsbakker in Zwolle, was deze week te gast op een basisschool in zijn woonplaats. Daar mocht hij aan de kinderen van groep 1 en 2 vertellen over het bakkersvak
Het nieuwe boek van Issa Niemeijer-Brown en Rachelle Klaassen 'Kleine bakkers. Een boek over brood' verschijnt 20 oktober bij uitgeverij Brandt. Het boek maakt kinderen vertrouwd met deeg en het bakken van brood. Door het gewoon te proberen, door te voelen en te proeven.
Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven opent op 1 december een kinderbakkerij in de leerfabriek van Oisterwijk.