Alles over Ketendenken

De 9 redenen waarom NBC www.kopbovenhetgraanveld.nl lanceert
Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) heeft het online platform www.kopbovenhetgraanveld.nl gelanceerd. Op de site worden 9 inspirerende voorbeelden...

Komt alle brood van Nederlandse bakkers in 2027 van eigen bodem?
Binnen 5 jaar moet al het brood gebakken door Nederlandse bakkers van graan van eigen bodem komen. Dat althans is de inzet van het project PPS...

Sector schrijft geschiedenis met oprichting Federatie: sámen bouwen...
De Federatie voor de Nederlandse Bakkerijsector (FNBS) is formeel opgericht. Op vrijdag 9 december 2022. Daarmee schrijft de bakkerijbranche...

Totstandkoming van Mennobrood uiteengezet in nieuw boek
Jannewietske de Vries, burgemeester van de gemeente Súdwest-Fryslân, neemt volgende week vrijdag het eerste exemplaar van het boek 'Van oergraan tot...

Cluster van bakkerij- en maatschappelijke organisaties pakt probleem...
Dagelijks worden in Nederland 700.000 broden per dag te veel gebakken. Ongeveer de helft daarvan wordt verspild door consumenten thuis, maar ook in...

Column Hanno Spanninga: IJsbloemen
Mijn kleinzoon zit naast me aan de tafel. Hij vraagt naar zijn iPad. Met een vader in de ICT heb je die al bijna voor je geboorte. Intussen speelt...

Royal Koopmans en CZAV bestendigen intensieve samenwerking Nedertarwe
Royal Koopmans en CZAV zetten zich gezamenlijk in om het lekkerste en duurzaamste brood beschikbaar te maken voor een groot Nederlands publiek. Dat...

Weyerts Eygen Volkoren Tarwebrood: streekproduct met aandacht voor...
Het project Van akker naar bakker is van start gegaan. Van graanzaadje tot een smakelijk brood, gerealiseerd binnen een straal van slechts 10...

Koning Willem 1-kandidaat Huijbregts zeer vereerd met finaleplaats;...
De uitreiking van de Koning Willem 1-prijzen voor het grootbedrijf, MKB en de Plaquette voor Duurzaamheid zit erop. Ondernemer Jos Huijbregts van...

NBC-directeur Kortekaas ziet kans voor Nederlands graan in...
NBC-directeur Mirjam Kortekaas blikt met een erg goed gevoel terug op de Themadag Granen, eind maart in Nijkerk. Ze ziet een stevige synergie...