Alles over Jong en Gedreven

Jet Alkemade: 'Daar hangt de geur van warme broodjes en gebak in de lucht'

Jet Alkemade: 'Daar hangt de geur van warme broodjes en gebak in de...

Jet Alkemade, studente aan het ROC van Amsterdam, zit in het 2e jaar van haar bakkersopleiding Leidinggevende in de bakkerij.

Ginger en Willem op de wedstrijdvloer. Beeld: still

Willem pakt 4e plek op WorldSkills, Ginger toont kampioensveerkracht

Willem van de Ven heeft een mooie vierde plek gepakt op WorldSkills. Zijn coach Hiljo Hillebrand is reuze trots op hem. Niet minder trots is Team NL...

Bakkers die willen meedoen aan het NK Bakkersvakwedstrijden 2024 kunnen zich inschrijven. Foto: Piet Haaksma

Het gaat beginnen! Inschrijving NK Bakkersvakwedstrijden geopend

De Nederlandse kampioenschappen onder de noemer Bakkersvakwedstrijden vinden in november plaats in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. De...

Ginger Brentjens traint momenteel voor WorldSkills, waarvoor ze onder meer een suikershowstuk presenteert. Foto's: Summa

Jong en gedreven - Ginger Brentjens: 'Het is een eetbaar stukje kunst'

'Een standaard nougatinetje, dat zou ik niet in mijn assortiment opnemen. Dat kan je overal krijgen.' Ginger Brentjens is ervan overtuigd dat bakkers...

Steef Reekers heeft duidelijke plannen voor de toekomst. Eigen foto

Jong en gedreven - Steef Rekkers: 'Een jonge bakker kneedt niet...

Steef Rekkers heeft diverse plannen voor de toekomst. Hij ziet het al helemaal voor zich: eerst een eigen bakkerij en daarna opschalen. Volgens Steef...

Willem van de Ven won als Boulanger Skills Heroes en vertegenwoordigt Nederland in september tijdens WorldSkills. Foto: Skills Heroes

Jong en gedreven - Willem van de Ven: 'Er zijn steeds meer...

Hoe kun je als bakker jezelf blijven onderscheiden? Die vraag legde Bakkerswereld voor aan Willem van de Ven, student Boulanger bij het Summa...

foto: Chloé Salamone

Jong en gedreven - Chloé Salamone: 'Als je langsloopt, moet je meteen...

Chloé Salamone volgt een opleiding tot zelfstandig bakker op het Curio in Breda. Later wil ze het liefst een eigen bakkerij openen, die ze omschrijft...

Fabiënne Wegman volgt een opleiding tot leidinggevende in de banketbakkerij. 'Ik wilde altijd al patissier worden.' Foto's: DPA

Jong en gedreven - Fabiënne Wegman: 'Bakkers kunnen veel van elkaar...

Fabiënne Wegman, 20 jaar, begeeft zich in het laatste jaar van haar bakkersopleiding tot leidinggevende in de bakkerij. Van jongs af aan wist...

Noa Vlemmix en haar werkgever (en coach) Tom van de Veen. Foto: bontom

Shinen dankzij de baas: Noa Vlemmix krijgt alle ruimte bij Bontom

'Tom inspireert me en geeft me alle ruimte.' Met die woorden bedankt Noa Vlemmix haar werkgever als ze de Dutch Pastry Award in maart 2024 in de...