Alles over Ivo van Dijkhuizen

Ivo van Dijkhuizen

Hoe bruin is bruinbrood?

In augustus 2023 schreef ik een blog over de waarde van een uniforme vezelmeter voor de gehele broodsector. Jammer genoeg is op dit onderwerp weinig collectieve beweging te signaleren. Er zijn zelfs nog steeds supermarkten die een 'buitencategorie' voor vezels hanteren: 'extra vezelrijk', terwijl dit helemaal geen houdbare claim is. Centrale regie op de vezelmeter blijft toch echt aan te bevelen.

Ivo van Dijkhuizen

'Dé Keuringsdienst van irritatie'

In het verleden kreeg ik ze vanuit mijn toenmalige rol nog wel eens aan de lijn: dé Keuringsdienst van Waarde. In het eerste telefoongesprek was de openingsvraag of wij als bakkerijorganisatie al onze broodrecepten naar ze toe wilden sturen. 'Bij voorkeur vandaag.'

Ivo van Dijkhuizen

'Bakkerzout 2.0, moet dat nou zo nodig?'

Een nieuw bakkerszout ontwikkelen dat voldoet aan alle voorwaarden die ambacht en grootbedrijf stellen, en waarop ook de gehele sector positief zou reageren, is geen sinecure. Toch is het gelukt en is Bakkerszout 2.0 bijna een feit, schrijft Ivo van Dijkhuizen in zijn zomercolumn voor Bakkerswereld.

Ivo van Dijkhuizen

'Cijfers liegen niet, maar helpen wel'

Recent las ik de marktcijfers over de omzet- en volumeontwikkeling van brood in Nederland. Helaas stemmen die niet meteen tot grote opgewektheid. Lekker blijven doorbakken tegen beter weten in is uiteraard een optie, denken in blauwe oceanen wellicht verstandiger.

Ivo van Dijkhuizen

Column: 'Jeukende beoordelingsgesprekken: stop ermee'

In veel bedrijven is het een jaarlijks terugkerend fenomeen; het beoordelingsgesprek, eventueel gecombineerd of aangevuld met een functioneringsgesprek. Alleen al van die benamingen krijg je jeuk.

Ivo van Dijkhuizen

Column van Ivo: 'Live contact betekent moeite doen'

Alles kan online. Je kunt er de wereld vinden, je kunt er de wereld van vinden en de wereld kan jou mogelijk ook vinden. Tijdens corona is online vergaderen eerst verguisd, toen breed gebruikt en nu door velen omarmd. Maar niet door mij!

Ivo van Dijkhuizen

Column Ivo van Dijkhuizen: 'Bakker, word onsterfelijk'

Alex Honnold is een 38-jarige bergbeklimmer, geboren in Sacramento, Californië. Hij is bekend van de documentaire Free Solo, waarin hij door een camerateam wordt gevolgd bij de grootste uitdaging van zijn leven: het beklimmen van de loodrechte granieten bergwand El Captain in Yosemite National Park. Een droom voor hem, een nachtmerrie voor de meesten onder ons.

Ivo van Dijkhuizen

Ivo van Dijkhuizen: 'Schrijf je eigen toekomst, begin met saneren'

Veel bakkers zullen zich afvragen of zij - zakelijk - nog wel een toekomst hebben. Reden: bekend. Oplossing: niet direct in het vooruitzicht. Of toch?

Ivo van Dijkhuizen

Column Ivo van Dijkhuizen: 'Zwemmen in een blauwe oceaan'

Al jaren voel ik me een marketing-missionaris die overal vol overtuiging het geloof in 'winst door waarde-creatie' loopt te verkondigen. En dat alles 'door je positie in de (food)keten te versterken'. Een gedachte die is geïnspireerd op de Blue Ocean Strategy.

Ivo van Dijkhuizen

Blog Ivo van Dijkhuizen: De toegevoegde waarde van Cake Sharing Day

Met slogan 'Nederland is klein, denk groot' in mijn achterhoofd reise ik een paar jaar geleden voor het eerst naar Mongolië. Samen met Bakery Initiatives stond mij een nieuw en achteraf opmerkelijk avontuur te wachten.