Barry Callebaut
5 ijstrends: van suikervrij tot proteïnerijk
Op de IJs-Vak, begin maart in de Evenementenhal Gorinchem, zijn tal van trendy smaken belicht. In dit artikel zetten we de 5 belangrijkste ijstrends op een rij.
Op de IJs-Vak, begin maart in de Evenementenhal Gorinchem, zijn tal van trendy smaken belicht. In dit artikel zetten we de 5 belangrijkste ijstrends op een rij.
Op de plek waar de Bossche Bol - de Sjekladebol- bijna 120 jaar geleden is geboren, ziet het eerste en enige échte Bossche IJsje het levenslicht. Bakkerij Royal in Den Bosch presenteert de Bossche Bollekes ijsjes. Deze combinatie van de echte Bossche Bollen gevuld met ijs wordt dagvers gemaakt op ambachtelijke wijze. De ijsjes worden vanaf morgen verkocht.
Rempco en Karin du Mée van IJssalon Da Vinci, met vestigingen in Amstelveen en Amsterdam, zijn lovend over Cookie Dough Chunks. Ze mixen de Chocolate Chip-variant met caramel en de klanten willen niet anders meer. 'Normaal wisselen we maandelijks van smaak, maar deze variant hebben we al drie jaar in onze vitrine.'
Huupkens IJs uit Weert heeft de Gouden IJsspatel gewonnen voor het beste koffie ijs. Dit werd dinsdagavond 12 maart bekendgemaakt op de Bakkersvak.
De IJsVak-Wedstijden op 12 maart in Gorinchem hebben een kleinere opzet dan voorheen. De wedstrijdcommissie ziet 2019 als een tussenjaar en wil volgend jaar een compleet vernieuwd en 'spectaculair' event organiseren voor de branche.
De tropische hitte in Nederland stuwt de ijsverkopen naar ongekende hoogte. IJssalons beleven gouden tijden, maar ook in de supermarkten is het ijs niet aan te slepen.
Met nog meer hete zomerdagen in het vooruitzicht heeft Broodje Jantje een ijsje gelanceerd dat niet alleen de smaak, maar ook alle kenmerken heeft van Broodje Jantje. Broodje Jantje is het populaire uitgaansbroodje uit Tilburg. De nieuwe ijssmaak is limited edition en is gelanceerd tijdens de Tilburgse kermis.
In Rotterdam is de Ben & Jerry's Scoop Shop geopend. De zaak heeft meer te bieden dan alleen ijs.
IJssalon Matthijs in Leiden heeft een nieuwe smaak ontwikkeld met lokale ingrediënten. De eigenaar haalt ze namelijk op bij de McDonald's om de hoek. Het resultaat: Big Mac-ijs.