Alles over Houdbaarheid

Visuele THT en TGT kan voedselverspilling voorkomen
Het merendeel van de consumenten haal de THT en TGT door elkaar. Ze gooien daardoor vaak producten weg die nog prima eetbaar zijn. Om dit tegen te...

Vernieuwd concept Eurofins helpt bij houdbaarheid van vers gebak
Door bundeling van krachten en expertise op het gebied van voedselhoudbaarheid en voedselveiligheid wil Eurofins Food, Feed, Water Benelux...

'Voorkom afdrukken van vingers op bonbons'
De bakkerswinkels liggen momenteel weer vol kerstchocolade en -bonbons. Hierbij zijn er volgens Harry van Etten, hygiëne-inspecteur van SVVW, wel een...

HAS Hogeschool start met nieuwe cursussen
HAS Hogeschool start in het nieuwe jaar met een aantal nieuwe cursussen, die interessant zijn voor de bakkerijbranche. Het gaat om de cursussen...

NBC: juiste aanduiding houdbaarheid is lastige zaak
Voor veel bakker-ondernemers blijkt de correcte aanduiding voor de houdbaarheid van een product een lastige zaak. Een onjuiste aanduiding kan leiden...

Houdbaarheidsdata eten lastig uit te leggen
Consumenten hebben moeite met het juist interpreteren van houdbaarheidsdata op verpakkingen van etenswaren. Volgens het Centraal Bureau...

Doel verminderen voedselverspilling niet gehaald
De overheidsdoelstelling om de voedselverspilling met 20 procent terug te dringen, is niet gehaald.

Recall speltvolkoren eierkoeken De Maro wegens glasstukjes
Banketbakkerij De Maro heeft consumenten, die speltvolkoren eierkoeken met een THT-datum van 14 februari 2015 tot en met 14 april 2015 hebben...

Steensma komt met productintroducties tijdens Bakkersvak
Steensma Bakery Ingredients introduceert verschillende nieuwe producten tijdens Bakkersvak 2015 in Autotron Rosmalen. Dat meldt de toeleverancier van...

FrieslandCampina Foodservice Nuenen breidt capaciteit uit
FrieslandCampina Foodservice in Nuenen breidt haar capaciteit uit met 1.500 vierkante meter. Daarmee beschikt de vestiging over in totaal 8.000...