Alles over GrainLabs

Frank van Eerd: 'Is verduurzaming broodnodig?'
Frank van Eerd van De Bisschopsmolen/GrainLabs in Maastricht uit zijn zorgen over de klimaatverandering en de gevolgen van de verkiezingsuitslag op...

Graan op het menu: brood als vleesvervanger biedt kansen
De bakker als graanbarista blijft essentieel in de een tijd waarin duurzaamheid, klimaat, mens- en diergezondheid vraagstukken zijn. Vanuit hun...

Gooi naar het gebruik van voedertarwe voor menselijke consumptie -...
Kun je voedertarwe inzetten voor menselijke consumptie, voor hoogwaardige bakproducten zelfs? Met die vraag en een paar zakken Flevolandse tarwe...

Jacht op Bolletjestrui helpt ook patiënten aan juiste voeding -...
Wat is de relatie tussen het Geel, Groen en de Bolletjestrui in de Tour de France én Kollenberger spelt, fruit en kersensap uit Bemelen, lupine uit...

Gezond blijven in virustijdperk? Bisschopsmolen roept op tot slow food
De Bisschopsmolen in Maastricht roept consumenten en producenten op te kiezen voor slow food: voeding die is geteeld en bereid volgens de wetten én...

GrainLabs-inspiratiedag steekt in op gepersonaliseerde en gezonde...
'Zorg voor een eetpatroon dat bestaat uit natuurlijke voeding en een balans is tussen (volkoren-)koolhydraten, vetten en eiwitten'. Het is één van de...

Bakery Society organiseert Sport, Food & Health-inspiratiedag
Eet als een atleet, nutritional concepts, een maag-darm-simulator die laat zien wat graanproducten in het lichaam doen. Het zijn de drie...