Kwaliteit baktarwe kan al bij de oogst worden voorspeld
Het aandeel Nederlandse baktarwe in onder andere brood kan de komende jaren groeien. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research...
Het aandeel Nederlandse baktarwe in onder andere brood kan de komende jaren groeien. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research...
MaGie Creations zet samen met De Bakkers Combinatie en Vermaat Groep een nieuw product op de kaart: de PowerBagel. Het geheime ingrediënt?...
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
'In de tijd dat ik ooit voor de Edah werkte (medio jaren 90), hadden we altijd het uitgangspunt dat de eerste maand het succes van het jaar...
Een kwalitatief gezond en goed brood begint al bij het telen van de granen die je ervoor gebruikt. Anders gezegd: met een goede bodem. Dat wordt nog...
Tom van Otterloo slaakt een noodkreet. Want in Nederland is het aandeel brood dat wordt verkocht bij ambachtelijke bakkerijen volgens de jongste...
Frank van Eerd van De Bisschopsmolen/GrainLabs in Maastricht uit zijn zorgen over de klimaatverandering en de gevolgen van de verkiezingsuitslag op...
Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) heeft het online platform www.kopbovenhetgraanveld.nl gelanceerd. Op de site worden 9 inspirerende voorbeelden...
De consumentenliefde voor brood (en graan) neemt toe, maar kan nog wel een zetje gebruiken. De bakkersbranche staat voor die nobele taak. Met graan...
De Consumentenbond dook voor haar zomereditie van de Consumentengids in de wereld van het donkere stokbrood. Conclusie: 'Donker stokbrood is vaak...