Alles over graan

Nieuwe verliefdheid kan brood- en graanconsumptie aanwakkeren
De consumentenliefde voor brood (en graan) neemt toe, maar kan nog wel een zetje gebruiken. De bakkersbranche staat voor die nobele taak. Met graan...

'Moeten we niet zorgen dat de kleur van brood matcht met de...
De Consumentenbond dook voor haar zomereditie van de Consumentengids in de wereld van het donkere stokbrood. Conclusie: 'Donker stokbrood is vaak...

Daan Hesseling over Beter Bijland-brood: 'Wisselende kwaliteit maakt...
Meester Boulanger Daan Hesseling heeft begin 2022 samen met een lokale boer en een graanspecialist een lokaal brood ontwikkeld: Beter Bijland. 'Het...

Oorlog en hitte dreigen grondstoffenprijzen opnieuw op te drijven
Ontwikkelingen op de grondstoffen- en wereldmarkt kunnen ertoe leiden dat de prijzen van grondstoffen opnieuw omhoog gaan. Klimaatverandering en...

Bakkers over ondergewaardeerde rogge: eenvoudige verwerking, goede...
Bakery Institute merkt dat rogge zwaar ondergewaardeerd wordt en te weinig liefhebbers kent. Tijdens het event Rye High vertelden bakkers over hun...

Komt alle brood van Nederlandse bakkers in 2027 van eigen bodem?
Binnen 5 jaar moet al het brood gebakken door Nederlandse bakkers van graan van eigen bodem komen. Dat althans is de inzet van het project PPS...

Graan op het menu: brood als vleesvervanger biedt kansen
De bakker als graanbarista blijft essentieel in de een tijd waarin duurzaamheid, klimaat, mens- en diergezondheid vraagstukken zijn. Vanuit hun...

Gooi naar het gebruik van voedertarwe voor menselijke consumptie -...
Kun je voedertarwe inzetten voor menselijke consumptie, voor hoogwaardige bakproducten zelfs? Met die vraag en een paar zakken Flevolandse tarwe...

Achterhoeks graan op internationale bakwedstrijden in Tokyo, Nantes...
De Achterhoekse graanoogst 2022 is binnen én beoordeeld op bakkwaliteit. Alle dertien goed! Internationaal expert en broodartiest Hans Som testte...

Bakker Cor Hofman: 'Jongere doelgroep waardeert lokale broden enorm'
In het project 'Van akker naar bakker' zorgen teler Karl Brouwer uit Elsloo, Stichting Korenmolen De Weyert in Makkinga en Bakkerij Nijstad de Echte...