Alles over Gezondheidsonderzoek

Triticum aestivum-tarwe. Foto: Shutterstock

Well on Wheat-project: minder buikklachten door oergranen?

Tarwe is veruit het meest geconsumeerde graan in westerse landen. Ongeveer 95 procent van de tarweproductie in de wereld bestaat uit het 'moderne'...

Foto: Shutterstock

Tarwe-allergie en glutengevoeligheid: wat is dat nou precies?

Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...

Nederlander eet minder zout, suiker en meer vezels: 6 trends om op voort te borduren

Nederlander eet minder zout, suiker en meer vezels: 6 trends om op...

Inwoners van Nederland krijgen gemiddeld minder suiker en zout binnen en meer vezels. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Voedselconsumptiepeiling...

Onderzoek wijst uit: glutenvrij dieet niet aan te bevelen bij endometriose

Onderzoek wijst uit: glutenvrij dieet niet aan te bevelen bij...

Wetenschappers van Maastricht UMC hebben geen positieve effecten gevonden van een glutenvrij dieet bij mensen met endometriose. Mogelijk heeft een...

Het is belangrijk de juiste technieken te gebruiken bij het zwaardere werk in de bakkerij, zodat rugklachten misschien voorkomen kunnen worden.

Resultaten gezondheidscheck: stress en rugklachten scoren hoog in de...

De Persoonlijke Gezondheidscheck onder bakkerijmedewerkers laten een top 5 van belangrijkste stress- en verbeterpunten zien. Rugklachten scoren hoog...

Diverse Fit-broden met gezondheidsclaims van Bakkerij Fuite.
Beeld: Fuite

Fuite voegt vitamine D toe op volkoren

Bakkerij Fuite in Apeldoorn introduceert samen met Boni en online supermarkt Picnic een nieuw brood, Fit Vitaal, verrijkt met vitamine D. 'Wij zijn...

Deelnemers ontvangen thuis een checkbox voor het medische onderzoek.

Persoonlijke Gezondheidscheck voor bakkerijen

Een goede gezondheid is belangrijk om vitaal en fit te blijven, zowel op het werk als daarbuiten. Vanaf 2020 kunnen werknemers uit bakkerijen die...

Dagelijks brood.
Foto: archief

UMCG: Brood erg goed voor darmflora

Het eten van brood, vis, peulvruchten, groente en fruit heeft een positief effect op de darmflora. Dit blijkt uit data die onderzoekers van het...

Ineke Hemmes. Foto's: Veilig en Gezond

Veilig en Gezond analyseert cijfers gezondheidsonderzoek

Sinds 2010 wordt vanuit het Sociaal Fonds Bakkersbedrijven het gezondheidsonderzoek uitgevoerd. Een belangrijk onderzoek, omdat grondstoffen, zoals...