
Column Hanno Spanninga: 'Word geen ouwe taart'
‘Trakteer niet op taart. Vier feest met wortels en komkommers. Met gegrilde courgette en selderij.’ In de Britse krant The Times schrijft professor...
‘Trakteer niet op taart. Vier feest met wortels en komkommers. Met gegrilde courgette en selderij.’ In de Britse krant The Times schrijft professor...
Als gezond en duurzaam eten wordt gekoppeld aan spelen en beleven, pakken kinderen goed voedsel makkelijker op. Dat blijkt uit onderzoek van het...
Multinational KraftHeinz en onderzoekers van het Wyss instituut hebben een geencapsuleerd enzymproduct gemaakt dat suiker in de darm kan omzetten tot...
Duurzaamheid, vegan, vleesvervangers, kleinere porties, minder suiker en minder vet. Het zijn belangrijke trends die de Horecava 2023 liet zien....
‘We hebben het chocoladeproces opnieuw ontworpen: van teelt tot roosteren. Zo kunnen we in deze tweede generatie chocolade minder suiker toevoegen en...
Ruim een kwart van de Nederlanders houdt een negatief gevoel over na het eten van een ongezonde snack. Ondanks dit negatieve gevoel vervangt maar 12...
Zero Carb Company heeft samen met bakkerij Wiltink en Top bv een brood zonder koolhydraten ontwikkeld. Ceo Rioel Orsel: ‘Wij schatten in dat met name...
Voor een gezondere eetomgeving is een verschuiving naar meer Schijf van Vijf-producten en gerechten een belangrijke stap. Daarnaast draagt ook...
Wat is gezond? Daar kun je heel lang over discussiëren. Dat een fles wijn met een zak chips per dag geen goed idee is, kan iedereen wel bedenken....
Ik maak me ontzettend veel zorgen over het voortbestaan van mijn eigen bedrijf en het bestaansrecht van onze branche; ik lig er echt nachtenlang...