Alles over Gezonde voeding

Is de gezondheidstrend passé? Bananenbroodmerk Sunt slaat nieuwe weg in

Is de gezondheidstrend passé? Bananenbroodmerk Sunt slaat nieuwe weg...

Bananenbrood scale-up Sunt gaat verder onder de naam Bakers & Bananas. 'We merken dat 'de mega gezonde trend' een beetje over is', vertelt...

Jordi Bordas heeft in Spanje zijn eigen school. Beeld: Bordas

Wereldkampioen Jordi Bordas geeft 'from scratch'-methode prijs

Het Bakery Institute in Zaandam haalt wereldkampioen Jordi Bordas half november naar Nederland. De internationaal gerenommeerde patissier uit Spanje...

Joep Gommans Foto: Bert Jansen

'Begin al in december met januari'

Elke bakker kent het wel: december is een topmaand. De kerststollen, oliebollen en amandelstaven vliegen je winkel uit. De sfeer is feestelijk, de...

Ivo van Dijkhuizen

'Bakkerzout 2.0, moet dat nou zo nodig?'

Een nieuw bakkerszout ontwikkelen dat voldoet aan alle voorwaarden die ambacht en grootbedrijf stellen, en waarop ook de gehele sector positief zou...

Voedingscentrum past criteria Schijf van Vijf aan: dit zijn de 5 wijzigingen

Voedingscentrum past criteria Schijf van Vijf aan: dit zijn de 5...

Het Voedingscentrum hanteert verschillende criteria om vast te stellen of een voedingsmiddel in de Schijf van Vijf valt. Het instituut stelt enkele...

De nieuwkomer in het assortiment repen voor sporters: de appel-citroenreep.

Reep van de bakker zet sporters op voorsprong - zo doet Frank van...

Eerst voor het EK Voetbal, zo-even nog voor de Tour de France en dadelijk voor de Olympische en de Paralympische Spelen. GrainLabs, van Frank van...

Investeringen in nieuwe productiefaciliteiten, zoals in Edam bij Smilde Bakery, hebben hun vruchten afgeworpen.

Royal Smilde versterkt marktpositie en breidt productiecapaciteit uit

Het bedrijfsresultaat van Royal Smilde komt in 2023 uit op €15,4 miljoen. Dat betekent een stijging van € 7,3 miljoen ten opzichte van het voorgaande...

Foto: Shutterstock

Kan een suikertaks werken? Onderzoek laat zien van wel

Een belasting op snoep en andere producten met (veel) suiker, is 'zeer effectief' en kan de schatkist flink wat opleveren. Daarbij is de invulling...

Foto: PulseBake

Peulvruchten in bakkerijproducten? Goed voor glutenvrij en...

Lokale peulvruchten zijn duurzaam en bieden gezondheidsvoordelen. Ze blijken heel geschikt te zijn voor toepassing in glutenvrije broden,...

Nutri-Score, wel of niet gebruiken in je bakkerswinkel?

Nutri-Score, wel of niet gebruiken in je bakkerswinkel?

Nutri-Score is een vrijwillig voedselkeuzelogo. Als ondernemer ben je dus niet verplicht om Nutri-Score te gebruiken. Is het gebruik nuttig is voor...