Alles over Gevuld brood

Corné Boerenfijn van Bakkerij Verba bakt een prachtige, goudgele broeder.
Foto's: Studio 38C

Broeder: luxe, gevuld krentenbrood voor hoogtijdagen - zo maak je 'm

Een broeder is een mooie naam voor een prachtig, luxe krentenbrood met zoete vulling. Vaak wordt 'ie gegeten met een kom warme melk, een lik stroop of een flinke 'slik' roomboter. Wist u trouwens dat er ook zusters werden gebakken? Corné Boerenfijn van Bakkerij Verba bakt deze nog altijd populaire lekkernij, Antje Scheper tekent voor de historie.

Een proeverij van Kroatische burek: een burek met schapenkaas en spinazie, één met kip en groenten, een kaas burek, één gevuld met rundvlees, een pita gevuld met groenten en een pita krumpirom gevuld met aardappel.

Wereldbakkers in Kroatië: Witbrood en burek in Kroatische bakkerij

In de Kroatische bakkerij is de burek onmisbaar. De gevulde bladerdeegrol kent tal van smaken en is daarmee een welkome aanvulling op het karige broodassortiment.

Door ontwikkelingen als personeelsbezetting, kostprijs en consumentenwensen is het gebruik van bake-off en make-off producten ongekend populair. Foto: Dawn Foods Benelux

Met bake-off en make-off inspelen op consumentenwensen

Door ontwikkelingen als personeelsbezetting, kostprijs en consumentenwensen is het gebruik van bake-off en make-off producten ongekend populair. Met deze producten kunnen bakkers optimaal inspelen op de stijgende vraag naar biologisch, duurzaam, gezond, vegan, minder zout en/of suiker, gemak en beleving. Kies dit najaar vooral voor de wat zwaardere smaken, voor gevulde producten en stel eens een borrelplank samen, zo adviseren leveranciers.

Van der Linden Beste Bakker van Zuid-Holland

Van der Linden Beste Bakker van Zuid-Holland

Echte Bakker van der Linden in Westmaas is uitgeroepen tot Beste Bakker van Zuid-Holland 2013. Over de vier ingeleverde producten behaalde hij de hoogste gemiddelde score van 229 punten bij deze NBOV..

lekkerlokaal.nl

Making of Marikenbrood

Bijna dertig jaar geleden werd het Marikenbrood brood bedacht. Het krentenbrood met spijs en gele room is vernoemd naar Mariken van Nimwegen, de hoofdfiguur uit een toneelstuk uit de zestiende eeuw. In deze video is 'the making of' van het Marikenbrood te zien.

Winterbrood met zuurkool

Winterbrood met zuurkool

Koopmans Meel deed een mooi receptenboekje in de goodiebag die de deelnemers van Tour de Bakker ontvingen: 'Lekkere recepten, puur vanuit de oorsprong'. Winterbrood met zuurkool is er daar één van. Een bijzondere aanvulling op het assortiment tijdens koude winterdagen.

Oranje Makkers

Oranje Makkers

Een heerlijk avondje gaat gepaard met iets lekkers van de bakker. En wat is er heerlijker dan deze Oranje Makker. Een luxe deeg gevuld met een amandelspijs met speculaas. Laat het heerlijk avondje maar komen.

Hartige kerststaven

Hartige kerststaven

Op de broodtafel tijdens de kerstdagen past prima een hartige hap. Met deze kerststaven voldoet u daar helemaal aan. Ze zijn gemaakt van een deeg dat wordt gevuld met smaakvol gehakt en voorzien van een rastermatje, eventueel licht bestrooid met kaas.

De winnaars van de najaarsbijeenkomst van de regio's Utrecht en Gelderland van de NBOV tonen hun oorkondes. Foto: NBOV

Koenen grote winnaar najaarsbijeenkomst NBOV Utrecht-Gelderland

Echte Bakker Koenen uit Westervoort pakte woensdag 17 september de grootste winst tijdens de productkeuring op de najaarsbijeenkomst van NBOV-regio's Utrecht en Gelderland in Otterlo. Koenen scoorde een 7,5 met zijn gevulde grootbrood en zijn amandelstaaf werd beoordeeld met een 7,6.

Brood voor KWF

Brood voor KWF

Bakker Tonnie Knippenborg van bakkerij Docus van der Zande uit Ulft heeft een cranberry-rozijnenbrood ontwikkeld ter ondersteuning van de actie BIG Challenge/KWF Kankerbestrijding.