Alles over Foto

Canistrelli en tourtellini. De zakjes zijn nog vol, het kan slechter.
Foto's: Guido Kobessen

Wereldbakkers op Corsica: elk dorp een eigen koekjesbakkerij

Nagenoeg elk dorp op het Franse eiland Corsica heeft zijn eigen biscuiterie waar de overheerlijke canistrelli worden gemaakt. Wie het eiland bezoekt, kan niet om deze koekjes heen. Ook het gebak op basis van brocciu, een soort kaas, is typisch Corsicaans.

Donuts zijn en blijven hot, in allerlei maten en uitvoeringen. Haaks daarop staat de enorme hang naar gezond, minder zout en minder zoet.

Horecava 2020 in beeld: zoet, gezond en vegan

De Horecava 2020 in de RAI Amsterdam duurt nog tot en met donderdag. Deze 64e editie staat vooral in het teken van het tegengaan voedselverspilling, veggie & vegan, zoet en gezond. Een reis over de beurs in beeld.

Kampioenschappen voor de jeugd in Wageningen in volle gang

Kampioenschappen voor de jeugd in Wageningen in volle gang

In de Rijn- en IJssel Vakschool Wageningen zijn de Nationale Jeugdvakwedstrijden in volle gang. Zesendertig jonge talenten strijden vandaag, 9 april, om de hoogste eer. Elk in hun eigen klasse. Vanavond is de prijsuitreiking. Alvast een inkijkje in de werkzaamheden

Foto’s: Michel Schröder

Sigep Rimini al 40 jaar trending

De veertigste Sigep vindt nog tot en met woensdag 23 januari plaats in het Italiaanse Rimini. Baktechnisch adviseur en BoulangerieTeamlid Michel Schröder bezocht de beurs en maakte onderstaand fotoverslag.

Foto: Diederik van der Laan

Fotorepo: Horecava groter dan ooit

De Horecava 2019 is dit jaar groter dan ooit; alle hallen van de RAI Amsterdam zijn bezet door bedrijven en organisaties die op de een of andere manier iets met Hotellerie, Restaurant of Café (horeca) te maken hebben. Brood, patisserie en chocolaterie zijn er niet meer weg te denken. De bakkerij schuurt steeds verder tegen de horeca aan.

Dawn Foods Benelux laat de bezoekers van de Horecava een Bake or Buy-concept en een Scoope & Bake-concept zien.

Horecava 2019 in beeld: ruiken, proeven, beleven

De Horecava 2019 is een beurs die ook voor bakkers en banketbakkers een aangename is om te bezoeken. Om inspiratie op te doen en om bij te blijven bij wat er speelt op het gebied van eten en drinken. Brood, patisserie, pastry, chocolade, vlees, vleesvervangers, vegan: alle onderwerpen komen voorbij. Kruisbestuiving is er volop.

Beeld: Ter Groene Poorte

Masterclass patisserie door Jérôme Chaucesse in beeld

Meesterpatissier Jérôme Chaucesse heeft onlangs een masterclass luxe patisserie gegeven op het VABA St-Aubertuscentrum in België. De sessie vond plaats in bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge.

Virtuele toer: Echte Bakker Michel Nales in Winterswijk

Virtuele toer: Echte Bakker Michel Nales in Winterswijk

Michel Nales nam in 1995 de bakkerij over van zijn oom Freddy Nales in Groenlo. Het eerste jaar na de overname groeide de omzet met 100 procent. 'Ik begon met twee man personeel, inmiddels zijn we met 29 man', zegt Nales. Na jaren in Groenlo te hebben geproduceerd, werd de bakkerij te klein. Zes jaar geleden verhuisde Nales zijn bakkerij van Groenlo naar de Ravenhorsterweg in Winterswijk, naar de plek waar voorheen bakker Schreurs was gevestigd. De winkel in Groenlo werd behouden.

Foto: Peter Garstenveld

Fotorepo: kijkje bij versmarkt Fresh! in Leidschendam

Deelnemers aan het Nationale Verscongres 2018 brengen op 13 november een bezoek aan onder andere Fresh!, de versmarkt in Winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam. Vooruitlopend op het congres, nam Bakkerswereld alvast een kijkje in deze toekomstige Mall of the Netherlands, waar de eerste winkels zijn geopend.

Foto’s: Berry Pitlo

Fotorepo: 130 deelnemers in actie bij Tour de Bakker

130 deelnemers zijn vandaag van start gegaan bij Tour de Bakker en zetten zich hiermee in voor de Baketainer van The Breadhouse. Bekijk hier een impressie van de sportieve dag.