De bodemgesteldheid is mede bepalend voor de stoffen die granen in zich ontwikkelen. Foto: Shutterstock

Inhoudsstoffen van graan en brood bepalen effect op gezondheid

Onderzoek moet uitwijzen of het de graansoort zelf is die van invloed is op de darmgezondheid, dan wel de omgeving waarin het graan groeit of de...

Bakkerij MAS is een van de specialiteitenzaken die in Amsterdam in opkomst zijn.  Foto: Amie Galbraith

Aantal bakkerijen in Amsterdam groeit hard

In Amsterdam steeg het aantal bakkers in de afgelopen tien jaar flink. In plaats van 65 zijn er nu 111 zaken. Dat is een groei van zo'n 70 procent.

Suzanne Corbeek Foto: Andrew Kambel

Eindelijk croissants: Bakkerij MAS opent tweede locatie

Eigenaresse Suzanne Corbeek van Bakkerij MAS opent een tweede locatie. Zo wil ze voldoen aan de assortimentsvraag van haar klanten en maakt ze een...

Lard Breebaard en Mas van Aalderen zijn Kometenbrood begonnen. Inmiddels is de bakkerij verhuisd naar de ms. van Riemsdijkweg in Amsterdam. Yara Topp (midden) runt daar het bakkerscafé. Foto's: Diederik van der Laan

Coronabakkers runnen succesvolle no-nonsense bakkerij met café:...

In coronatijd begonnen Lard Breebaart en Mas van Aalderen afzonderlijk van elkaar thuis met het bakken van desembrood. Thuis is Amsterdam-Noord....

Foto: Shutterstock

Elke bakker zijn eigen desem-DNA: zo beïnvloedt graan de smaak

Wat is de invloed van graansoorten op de kwaliteit en smaak van desembrood? Hoe maak je de lekkerste desem? En wat is jouw specifieke desem-DNA?...

Karl De Smedt. Foto: Puratos

Expert Karl De Smedt: 'Sleutel van jouw toekomstig desembrood ligt in...

Om de tradities rond het bakken van brood in kaart te brengen en het volledige potentieel van brood te ontsluiten, startte Puratos tien jaar geleden...

Morssink Dé Bakker introduceert Helmond's Desem: gekweekt in 700 jaar oude kasteelkerkers

Morssink Dé Bakker introduceert Helmond's Desem: gekweekt in 700 jaar...

Morssink Dé Bakker introduceert een nieuw brood dat de authentieke smaak van Helmond bevat: Helmond's Desem. Dit brood is gemaakt met een speciaal...

Bron: CrowdAboutNow

Ellen van Duijn wil fenomeen buurtbakker herdefiniëren: lokale...

Na bijna drie jaar vanuit haar garage een micro-bakkerij te hebben gerund, zet Ellen van Duijn de volgende stap. In september opent ze haar...

Desembrood is er in vele soorten en smaken. Foto's: Puratos

De vele voordelen van desembrood: 'Er is er altijd wel één die de...

'Desembrood is een mooie kans voor ambachtelijke bakkers, het hoeft niet per se als desembrood verkocht te worden, dat is een kwestie van mindset.'...

Echte Bakkersgilde zet drie jubilarissen in het zonnetje op voorjaarbijeenkomst

Echte Bakkersgilde zet drie jubilarissen in het zonnetje op...

Op de voorjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde zijn drie jubilarissen in het zonnetje gezet. Ko Pots en zijn dochter Rianne uit Rolde...