bonbons

Circulaire bonbons bij Bakkerij Van der Kloet in Franeker. Foto: Bakey Sweets Center

Van der Kloet verwerkt restbrood tot pasta en bonbons: circulaire...

Circulaire innovatie staat op de kaart bij Jan Douwe Gerbranda. De eigenaar van Bakkerij Van der Kloet in Franeker spant zich in om verspilling te...

Bakkerijproducten waaruit titaandioxide verwijderd is, kunnen een wat minder heldere kleur wit hebben.
Foto: Shutterstock

Zo zit het met de uitfasering van de kleurstof titaniumdioxide

Het zat er al eventjes aan te komen, maar het verbod op het gebruik van de kleurstof titaniumdioxide (E171) is definitief. De kleurstof wordt...

Carlo Midiri druk bezig met voorbereidingen World Chocolate Masters

Carlo Midiri druk bezig met voorbereidingen World Chocolate Masters

Carlo Midiri, eigenaar van Patisserie George Vis en lid van het Nederlands Patisserie Team, is druk bezig met de voorbereidingen voor de finale van...

De Alphense Bal, een bonbon op basis van de Alphense Marrketenster Koek.

Alphen heeft zijn eigen stadsbonbon: De Alphense Bal

Carlz is in Nederland dé specialist op het gebied van handgemaakte stads- en streekbonbons. Inmiddels is De Alphense Bal gelanceerd op basis van een...

Alle tien studenten van de Vakopleiding Patisserie van Culinair Centrum Beverwijk zijn geslaagd voor hun examen.

Studenten Vakopleiding Patisserie in Beverwijk geslaagd met negens

De opdracht was om één taart, twintig gelijke bonbons met een ganachevulling en één dessert te presenteren. De taart moest minimaal vier...

Hidde de Brabander geeft tijdens het eerste Kenniscafé VIA FIA zijn mening over smaak en gezonde voeding.
Foto: Jan Willem Schouten

Kenniscafé VIA FIA: 'Hoe breng je natuur en voedselverwerking in...

Smaak is volgens professor Peter Klosse een instrument om mensen te helpen bij het maken van gezondere keuzes. Fabrikanten voegen onnodig veel...

Foto: Van Delft

'Voorkom afdrukken van vingers op bonbons'

De bakkerswinkels liggen momenteel weer vol kerstchocolade en -bonbons. Hierbij zijn er volgens Harry van Etten, hygiëne-inspecteur van SVVW, wel een...

De eerste doos van de tweede editie van de Sterrenbonbons van Geert-Jan Heesterbeek werd door Meesterkok Toine Hermsen in ontvangst genomen.  Foto's: Enrique Meesters

La Fève lanceert nieuwe editie Sterrenbonbons

Meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van la Fève in Maastricht heeft de tweede editie van zijn Sterrenbonbons gelanceerd. De Sterrenbonbons zijn...

Drie van de zes bonbons uit de jubileumbox van Patisserie Soetenso.

Zes kenmerkende smaken van Soetenso in jubileumdoosje

Patisserie Soetenso in Leiden viert deze maand het tienjarig bestaan. Speciaal voor het jubileum is een jubileumdoosje met signature bonbons...

De exclusieve bonbonlijn van Frank Haasnoot en Tom van de Veen is verkrijgbaar bij Tummers Passionelle.

Exclusieve bonbonlijn Haasnoot en Van de Veen bij Tummers

Tummers Passionelle in Heemstede voegt als eerste en enige patisserie in Nederland de luxe en zeer verfijnde bonbons van Frank Haasnoot en Tom van de...