Alles over Bonbons

De bonbons en de presentatie van winnaar Daan van der Lee. Foto: Herbert Wiggerman

Op afstand de Lekkerste Bonbon komt van Daan van der Lee

De wedstrijd om de Beste Bonbon van Nederland 2024 is gewonnen door een deelnemer wiens creatie er met kop en schouders bovenuit springt. Met zijn...

Het aftellen is begonnen: wie worden Beste Patissier en Beste Bonbon-maker?

Het aftellen is begonnen: wie worden Beste Patissier en Beste...

De namen van de deelnemende patissiers aan de Dutch Pastry Award zijn bekend. Het zijn Rostriana Permatasari, Noa Vlemmix, Veerle Pos, Laurens de...

Gudrun verwerkt restmateriaal cacaobonen in  bonbonvulling

Gudrun verwerkt restmateriaal cacaobonen in bonbonvulling

Gudrun introduceert een praline dat volgens het principe van upcycling is ontwikkeld. Het bedrijf uit het Belgische Lier gebruikt een...

Circulaire bonbons bij Bakkerij Van der Kloet in Franeker. Foto: Bakey Sweets Center

Van der Kloet verwerkt restbrood tot pasta en bonbons: circulaire...

Circulaire innovatie staat op de kaart bij Jan Douwe Gerbranda. De eigenaar van Bakkerij Van der Kloet in Franeker spant zich in om verspilling te...

Bakkerijproducten waaruit titaandioxide verwijderd is, kunnen een wat minder heldere kleur wit hebben.
Foto: Shutterstock

Zo zit het met de uitfasering van de kleurstof titaniumdioxide

Het zat er al eventjes aan te komen, maar het verbod op het gebruik van de kleurstof titaniumdioxide (E171) is definitief. De kleurstof wordt...

Carlo Midiri druk bezig met voorbereidingen World Chocolate Masters

Carlo Midiri druk bezig met voorbereidingen World Chocolate Masters

Carlo Midiri, eigenaar van Patisserie George Vis en lid van het Nederlands Patisserie Team, is druk bezig met de voorbereidingen voor de finale van...

De Alphense Bal, een bonbon op basis van de Alphense Marrketenster Koek.

Alphen heeft zijn eigen stadsbonbon: De Alphense Bal

Carlz is in Nederland dé specialist op het gebied van handgemaakte stads- en streekbonbons. Inmiddels is De Alphense Bal gelanceerd op basis van een...

Alle tien studenten van de Vakopleiding Patisserie van Culinair Centrum Beverwijk zijn geslaagd voor hun examen.

Studenten Vakopleiding Patisserie in Beverwijk geslaagd met negens

De opdracht was om één taart, twintig gelijke bonbons met een ganachevulling en één dessert te presenteren. De taart moest minimaal vier...

Hidde de Brabander geeft tijdens het eerste Kenniscafé VIA FIA zijn mening over smaak en gezonde voeding.
Foto: Jan Willem Schouten

Kenniscafé VIA FIA: 'Hoe breng je natuur en voedselverwerking in...

Smaak is volgens professor Peter Klosse een instrument om mensen te helpen bij het maken van gezondere keuzes. Fabrikanten voegen onnodig veel...

Foto: Van Delft

'Voorkom afdrukken van vingers op bonbons'

De bakkerswinkels liggen momenteel weer vol kerstchocolade en -bonbons. Hierbij zijn er volgens Harry van Etten, hygiëne-inspecteur van SVVW, wel een...