bonbons

Van der Kloet verwerkt restbrood tot pasta en bonbons: circulaire...
Circulaire innovatie staat op de kaart bij Jan Douwe Gerbranda. De eigenaar van Bakkerij Van der Kloet in Franeker spant zich in om verspilling te...

Zo zit het met de uitfasering van de kleurstof titaniumdioxide
Het zat er al eventjes aan te komen, maar het verbod op het gebruik van de kleurstof titaniumdioxide (E171) is definitief. De kleurstof wordt...

Carlo Midiri druk bezig met voorbereidingen World Chocolate Masters
Carlo Midiri, eigenaar van Patisserie George Vis en lid van het Nederlands Patisserie Team, is druk bezig met de voorbereidingen voor de finale van...

Alphen heeft zijn eigen stadsbonbon: De Alphense Bal
Carlz is in Nederland dé specialist op het gebied van handgemaakte stads- en streekbonbons. Inmiddels is De Alphense Bal gelanceerd op basis van een...

Studenten Vakopleiding Patisserie in Beverwijk geslaagd met negens
De opdracht was om één taart, twintig gelijke bonbons met een ganachevulling en één dessert te presenteren. De taart moest minimaal vier...

Kenniscafé VIA FIA: 'Hoe breng je natuur en voedselverwerking in...
Smaak is volgens professor Peter Klosse een instrument om mensen te helpen bij het maken van gezondere keuzes. Fabrikanten voegen onnodig veel...

'Voorkom afdrukken van vingers op bonbons'
De bakkerswinkels liggen momenteel weer vol kerstchocolade en -bonbons. Hierbij zijn er volgens Harry van Etten, hygiëne-inspecteur van SVVW, wel een...

La Fève lanceert nieuwe editie Sterrenbonbons
Meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van la Fève in Maastricht heeft de tweede editie van zijn Sterrenbonbons gelanceerd. De Sterrenbonbons zijn...

Zes kenmerkende smaken van Soetenso in jubileumdoosje
Patisserie Soetenso in Leiden viert deze maand het tienjarig bestaan. Speciaal voor het jubileum is een jubileumdoosje met signature bonbons...

Exclusieve bonbonlijn Haasnoot en Van de Veen bij Tummers
Tummers Passionelle in Heemstede voegt als eerste en enige patisserie in Nederland de luxe en zeer verfijnde bonbons van Frank Haasnoot en Tom van de...