Alles over Bonbons

De Vegan crème karamel is gemaakt van pure chocolade met een vulling van karamelcrème
vegan

Leonidas introduceert vegan bonbons, zuivel vervangen is grootste...

Leonidas wil kwaliteitschocolade voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom is de permanente collectie onlangs uitgebreid met vier vegan bonbons met karamelvulling. 'Het is een uitdaging om alternatieven te vinden voor melk en boter. Maar dat is gelukt', vertelt Nathalie Bello namens het bedrijf.

De bonbons en de presentatie van winnaar Daan van der Lee. Foto: Herbert Wiggerman
patisserie

Op afstand de Lekkerste Bonbon komt van Daan van der Lee

De wedstrijd om de Beste Bonbon van Nederland 2024 is gewonnen door een deelnemer wiens creatie er met kop en schouders bovenuit springt. Met zijn bonbon 'La Casa de Papel' behaalde Daan van der Lee de eerste plaats.

banket

Het aftellen is begonnen: wie worden Beste Patissier en Beste...

De namen van de deelnemende patissiers aan de Dutch Pastry Award zijn bekend. Het zijn Rostriana Permatasari, Noa Vlemmix, Veerle Pos, Laurens de Smet, Niels Meijer, Luuk Renckens, Ricardo Heuvelink.

banket

Gudrun verwerkt restmateriaal cacaobonen in bonbonvulling

Gudrun introduceert een praline dat volgens het principe van upcycling is ontwikkeld. Het bedrijf uit het Belgische Lier gebruikt een cacao-nevenstroom, die anders in de afvalstroom terecht zouden komen.

Circulaire bonbons bij Bakkerij Van der Kloet in Franeker. Foto: Bakey Sweets Center
voedselverspilling

Van der Kloet verwerkt restbrood tot pasta en bonbons: circulaire...

Circulaire innovatie staat op de kaart bij Jan Douwe Gerbranda. De eigenaar van Bakkerij Van der Kloet in Franeker spant zich in om verspilling te voorkomen. Hij werkt samen met To Good To Go en verwerkt restbrood tot broodpasta die dienst als ingrediënt voor zijn circulaire bonbons.

Bakkerijproducten waaruit titaandioxide verwijderd is, kunnen een wat minder heldere kleur wit hebben.
Foto: Shutterstock
Voedselwetgeving

Zo zit het met de uitfasering van de kleurstof titaniumdioxide

Het zat er al eventjes aan te komen, maar het verbod op het gebruik van de kleurstof titaniumdioxide (E171) is definitief. De kleurstof wordt geschrapt van de lijst van goedgekeurde levensmiddelenadditieven. Het verbod op de witmaker, die onder meer wordt gebruikt voor (witte) bonbons en gedecoreerd gebakt, is deze week ingegaan.

Bakkerij

Carlo Midiri druk bezig met voorbereidingen World Chocolate Masters

Carlo Midiri, eigenaar van Patisserie George Vis en lid van het Nederlands Patisserie Team, is druk bezig met de voorbereidingen voor de finale van World Chocolate Masters (WCM). Als National Chocolate Master vertegenwoordigt hij ons land tijdens de internationale finale, die plaatsvindt op 28, 29 en 30 oktober in Parijs.

De Alphense Bal, een bonbon op basis van de Alphense Marrketenster Koek.
Nieuws

Alphen heeft zijn eigen stadsbonbon: De Alphense Bal

Carlz is in Nederland dé specialist op het gebied van handgemaakte stads- en streekbonbons. Inmiddels is De Alphense Bal gelanceerd op basis van een aloud koekrecept uit Alphen aan den Rijn.

Alle tien studenten van de Vakopleiding Patisserie van Culinair Centrum Beverwijk zijn geslaagd voor hun examen.
Nieuws

Studenten Vakopleiding Patisserie in Beverwijk geslaagd met negens

De opdracht was om één taart, twintig gelijke bonbons met een ganachevulling en één dessert te presenteren. De taart moest minimaal vier verschillende lagen hebben en gegeleerd of afgestreken worden. Ook moest er een chocoladedecoratie aanwezig zijn. Het dessert moest minimaal vijf bereidingen hebben en een decor van suiker of chocolade. 'De studenten hebben geweldige

Hidde de Brabander geeft tijdens het eerste Kenniscafé VIA FIA zijn mening over smaak en gezonde voeding.
Foto: Jan Willem Schouten
Ondernemen

Kenniscafé VIA FIA: 'Hoe breng je natuur en voedselverwerking in...

Smaak is volgens professor Peter Klosse een instrument om mensen te helpen bij het maken van gezondere keuzes. Fabrikanten voegen onnodig veel suiker, zout en vetten toe waardoor de voeding verarmt. Hoe kunnen natuur en voedselverwerking meer in balans komen? Dit onderwerp stond gisteren centraal tijdens het eerste online Kenniscafé VIA FIA van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen.