Alles over Blog

Hanno Spanninga

Column Hanno Spanninga: Smaakmakers

Ik loop over de zeedijk richting Hindeloopen, een van steden van de Friese Elfstedentocht. Op de voormalige Zuiderzee zeilen talloze skûtsjes, die...

Anne Mieke Ravenshorst

Editorial: Is dit dan de klimaatverandering in de bakkerij?

Afhankelijk van de plaats waar ik ben, dorp of stad, vallen me ontwikkelingen op bij bakkerswinkels. Die lopen uiteen van opschalen, natuurlijke...

Wim Kannegieter, directeur Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij

Column Wim Kannegieter: Tweede Kamer-verkiezingen en de hemel op aarde

Medio juli was het dan zover. Het verstandshuwelijk van de vier regeringspartijen werd beëindigd en een kabinetscrisis was een feit. Voor 22 november...

Wim Kannegieter, directeur Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij

Column Wim Kannegieter: 'Energiebelasting en graaiflatie van de...

Heb je dat gevoel ook wel eens? Dat je gestraft wordt voor een situatie waar je als persoon niets aan kan doen? Niet alleen omdat je niet wil, maar...

Lex Brakenhoff, bakker in hart en nieren. Foto: Brakenhoff

Het blog van Brakenhoff (8): 'We kregen zelfs een geïnteresseerde...

Het is hier een gekkenhuis. We leven tussen de rommel en dozen vanwege onze emigratie naar Bonaire, tussendoor ontvangen we kijkers voor onze woning...

Hanno Spanninga, eigenaar van FoodResult: 'De beste adviseur van de bakker is zijn collega.'
Foto's: Ton Kastermans

Column Hanno Spanninga: 'Spannend'

Schoenmaker Harm Christoffers zit in het Groningse Obergum op zijn stoel. Hij klemt een riem om zijn knie en onder zijn voet. Onder de riem, op zijn...

Ivo van Dijkhuizen

Column Ivo van Dijkhuizen: 'Bakker, word onsterfelijk'

Alex Honnold is een 38-jarige bergbeklimmer, geboren in Sacramento, Californië. Hij is bekend van de documentaire Free Solo, waarin hij door een...

Joep Gommans van Bakkerij Support.

Column Joep Gommans: 'Mag ik een worstenbroodje zonder worst?'

Je denkt misschien dat vegan en vegetarisch eten alleen voor hipsters uit de Randstad is. Of een hype die zo weer over is. Maar dat is een vergissing.

Vicky Littlejohn

Column Vicky Littlejohn: 'Volg het geld'

De update van het Trendrapport is verschenen. Ik heb daar zo mijn vraagtekens over. Toen het origineel uitkwam vorig jaar heb ik er niemand over...

Greetje Dekker-Gutter, mede-eigenaar Bakkerij Kees Gutter, Monnickendam

Column Greetje Gutter: 'Speciaal zijn is niet makkelijk'

Vegan is voor mij een lastige productgroep. Net als glutenvrij, koolhydraatarm, suikervrij en wat er nog meer aan speciale wensen is. Maar eigenlijk...