Alles over De Bisschopsmolen

Jonas Vingegaard van Team Jumbo-Visma wordt gefeliciteerd door een ploeggenoot met het behalen van de gele trui in 2022. 
Foto: Jumbo Visma

Bisschopsmolen zorgt in Tour de France voor fitte renners

De Tour de France gaat zaterdag 1 juli van start. Ook dit jaar is De Bisschopsmolen officiële food-supllier van de Jumbo-Visma-renners. Elk jaar...

Jonas Vingegaard van Team Jumbo-Visma wint de bolletjestrui. Foto: ANP

Jacht op Bolletjestrui helpt ook patiënten aan juiste voeding -...

Wat is de relatie tussen het Geel, Groen en de Bolletjestrui in de Tour de France én Kollenberger spelt, fruit en kersensap uit Bemelen, lupine uit...

Foto van het graan dat Van Eerd samen met de telers uitkiest. Links achter gerst (geel) links voor Kollenberger spelt, dan rechts voor Tritordeum en rechts achter tarwe.

Gamechanger Frank van Eerd: 'We moeten anders nadenken over hoe we...

Bakker en gamechanger Frank van Eerd van de Bisschopsmolen in Maastricht weet het zeker: de tijd is rijp voor échte duurzaamheid. Ook in de bakkerij....

Frank van Eerd, eigenaar De Bisschopsmolen

Internationale erkenning met videoportret voor Frank van Eerd

De filosofie van Frank van Eerd, oprichter en eigenaar van De Bisschopsmolen en GrainLabs in Maastricht, heeft internationaal de aandacht gewekt....

Gezond en goed verteerbaar brood kent een eenvoudige samenstelling en een lange deegbereiding. Foto: Bisschopsmolen

Gezond blijven in virustijdperk? Bisschopsmolen roept op tot slow food

De Bisschopsmolen in Maastricht roept consumenten en producenten op te kiezen voor slow food: voeding die is geteeld en bereid volgens de wetten én...

Foto: De Bisschopsmolen

Grote toename webshopbestellingen de Bisschopsmolen

Bakkerij de Bisschopsmolen in Maastricht is afgelopen weekend compleet overvallen door de grote toename in het aantal webshopbestellingen. Met name...

Tritordeum is een mediterraans graan met voordelen voor de boer, consument en het milieu. Foto: Commandeursmolen

Kollenberger spelt viert jubileum met nieuwe oogst

Haar twintigste verjaardag viert de coöperatie Kollenberger spelt met de eerste oogst van de nieuwe duurzame graansoort Tritordeum én door samen met...

Teler Wynand Vogels volgt de oogst van de eerste Nederlandse tritordeum.
Foto: Nillesen

Eerste Nederlandse tritordeum geoogst

De eerste oogst tritordeum van Nederlandse bodem is van het land. In totaal hebben de telers Wynand Vogels en Huub Diederen 20 ton gehaald van 4...

Het is belangrijk om je personeel mee te nemen in je plannen. (Foto ter illustratie en genomen voor de coronacrisis.)

Bisschopsmolen viert 15e verjaardag met Tritordeum

Bakkerij en smaaklokaal de Bisschopsmolen in Maastricht bestaat 15 jaar. Later dit jaar vieren eigenaren Frank en Diana van Eerd het jubileum met...

Programmamaakster Laura de Grave en bakker Frank van Eerd.
Foto: still

Limburgse vlaai in Lekker Lokaal 24Kitchen

De perfecte Limburgse vlaai staat centraal in een aflevering van Lekker Lokaal op 24Kitchen. Laura de Grave ontdekt de geheimen van de vlaai als zij...