Alles over Bierbostel

Voor de bierbrooddegustatie zijn vier broden met Dossche Mills ingrediënten geselecteerd. Foto's: Dossche

Bier als inspiratiebron: Dossche Mills laat de kansen zien

Een inkijkje bij andere sectoren kan leiden tot nieuwe inzichten. Mede hierom bezoeken een kleine vijftig bakkers op uitnodiging van Dossche Mills...

Startup kraakt code van reststroom bierbostel: nu wél stabiel genoeg voor bakkers

Startup kraakt code van reststroom bierbostel: nu wél stabiel genoeg...

Industriële bakkers die aan de slag willen met de reststroom bierbostel als ingrediënt, lopen vaak tegen verwerkingsproblemen aan. Het product is...

Startup bouwt proeffabriek voor verwerking eiwitrijke bierbostel: 'Wij richten ons op industriële bakkerijen'

Startup bouwt proeffabriek voor verwerking eiwitrijke bierbostel:...

Madeleine Gielens, oprichter van MaGie Creations wil een duurzame bestemming vinden voor bierbostel. De bouw van een demo-fabriek staat op de...

Brabantser kan niet: Houben-Bavaria worstenbrood.
Foto: Bavaria

Bavaria en Houben introduceren Bavaria worstenbrood op de 'worst day...

Op deze Blue Monday 17 januari slaan de Brabantse familiebrouwer Bavaria en de Brabantse worstenbroodbakker Houben de handen ineen.

Het 'Worstenbrouwtje’ is een worstenbroodje met bierbostel, mout en biergist.

Banketbakker Jaspers maakt samen met kok 'Worstenbrouwtje'

Banketbakker Dorus Jaspers van Bakkerij van de Ven uit Venhorst heeft samen met kok Leon Bex een 'Worstenbrouwtje' gemaakt: een worstenbroodje met...

Open voor bier... nee, brood.
Foto’s: Uyleman

Biercafé wordt bakkerij door tweede lockdown

De tweede lockdown vanwege het corona-virus heeft Robbert Uyleman doen besluiten zijn biercafé om te vormen tot een bakkerij. Donderdag 19 november...

Hotel maakt eigen bier van oud brood

Hotel maakt eigen bier van oud brood

Het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel maakt in samenwerking met Opener Bier in Dongen een eigen bier dat is gebrouwen met brood dat overblijft van het...

Het nieuwe Leidsch Bier, gemaakt van rest-bagels.

Foto: Leidsch Bier

Eerste Nederlandse Bagel Blond komt uit Leiden

Het eerste Nederlandse bier gebrouwen van bagels is een feit. Het is een 100 procent Leids product geworden dat niet alleen erg lekker is maar ook...

Afbeelding: Van Vessem en Jopen

Van Vessem en Jopen: broodbier en bierbrood uit reststromen

Bakker Van Vessem en craftbierbrouwerij Jopen hebben de handen ineengeslagen. De Haarlemse ondernemingen hebben hun reststromen ingezet om een...

Het bier is na afloop van de ledenvergadering van de NBOV gepresenteerd door Frank van Eerd.

Foto’s: Anne Mieke Ravenshorst

Bisschopsmolen ontwikkelt circulair biertje EigenWeiz

EigenWeiz is het eerste 100% circulaire bier van Limburg. Het is in co-creatie ontstaan met GrainLabs, de Bisschopsmolen en de Gulpener...