Alles over Bier

Borrrelmoment met brood en bier van Bakkerij 't Kraayennest.

Inspelen op lokaal? Deze bakkers geven het voorbeeld

Consumenten hechten steeds vaker waarde aan lokale producten. Bakkers kunnen hierop inspelen door samenwerking te zoeken met lokale, ambachtelijke...

Studenten Wout de Beer (links) en Michel Schaafsma overhandigen hun Vloeibare Boterham aan Tweede Kamerlid Aant-Jelle Soepboer. Foto: Andries van der Werf

Biertje? Oud brood wordt 'Vloeibare Boterham'

Studenten uit Leeuwarden hebben een 'Vloeibare Boterham' aangeboden aan Tweede Kamerlid Aant-Jelle Soepboer. Door oud brood te verwerken in bier...

Foto: Bakery Sweets Center

Bakkerijsmaken in bier: een prima combinatie

Een Sûkerbôle Tripel en een Sûkerlatte Blond. Brouwerij 11stijlenbier uit Leeuwarden toont aan dat bier prima samengaat met bakkerij-ingrediënten. De...

Foto: MaGie Creations

MaGie Creations upcyclet biergraan: 'Met de PowerBagel is de cirkel...

MaGie Creations zet samen met De Bakkers Combinatie en Vermaat Groep een nieuw product op de kaart: de PowerBagel. Het geheime ingrediënt?...

Circulaire broodjes van Bakkerij 't Kraayennest. Foto: Bart Nijs

Deze vier stappen hanteert 't Kraayennest om volledig circulair te...

Bij Bakkerij 't Kraayennest is er nagenoeg geen voedselverspilling meer. Dat levert het bedrijf een unique selling point op. Harry van Kraaij en René...

't Kraayennest levert Steengoed restbrood voor Steengoed blond-bier

't Kraayennest levert Steengoed restbrood voor Steengoed blond-bier

Verspilling tegengaan staat hoog op de agenda van voedselproducerend Nederland. Ook Bakkerij 't Kraayennest in Nijmegen draagt daaraan bij. De...

Het 'Worstenbrouwtje’ is een worstenbroodje met bierbostel, mout en biergist.

Banketbakker Jaspers maakt samen met kok 'Worstenbrouwtje'

Banketbakker Dorus Jaspers van Bakkerij van de Ven uit Venhorst heeft samen met kok Leon Bex een 'Worstenbrouwtje' gemaakt: een worstenbroodje met...

Open voor bier... nee, brood.
Foto’s: Uyleman

Biercafé wordt bakkerij door tweede lockdown

De tweede lockdown vanwege het corona-virus heeft Robbert Uyleman doen besluiten zijn biercafé om te vormen tot een bakkerij. Donderdag 19 november...

De Twentse Bierbrouwerij lanceert een eigen bierkoek.

Twentse Bierbrouwerij lanceert eigen bierkoek

De Twentse Bierbrouwerij komt met een eigen bierkoek. Deze bijzondere koek is ontstaan uit een samenwerking tussen de koekenbakkers van Vondelkoeken...

In een voormalig bier-koelhuis aan de Dintelstraat 46 in Den Haag heeft de bistro van De Broodbrouwers haar deuren geopend sinds 1 juni 2020.

De Broodbrouwers Den Haag laat tarwenat weer stromen

In een voormalig bier-koelhuis aan de Dintelstraat 46 in Den Haag heeft de bistro van De Broodbrouwers haar deuren geopend sinds 1 juni 2020. Ze...